Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, SİSA Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Burak Dinç, TURMAN Gemi Acentesi Yetkilisi Teoman Gülay, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Mustafa Yılmaz ve bir grup TIR şoförünü, İskenderun Kaymakamı A.İhsan Su eşliğinde makamında kabul etti.

Kabulde konuşan İskenderun Kaymakamı A.İhsan Su, ilçeden başlatılan Ro-Ro seferleri ile nakliyecilerin rahatladıklarını görmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, limanda devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. SİSA Denizcilik Genel Müdür Yardımcısı Burak Dinç ise, bir hafta içinde bir gemidaha geleceğini ve haftada iki gün yapılan seferin haftada üç güne çıkartılacağını kaydetti.
 
TURMAN Gemi Acentesi Yetkilisi Teoman Gülay ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Mustafa Yılmaz, yakın desteğinden dolayı Vali Lekesiz’e teşekkür ederken, TIR şoförleri ise, Ro-Ro seferleri ile, aynı sürede ama beşyıldızlı otel konforunda çok daha rahat ve güvenle sefer yaptıklarını, direksiyon sallamadan, dinlenerek, arkadaşlarıyla sohbet ederek gidip geldiklerini söyleyip bu imkânı sağlayanlara teşekkür ettiler.

Seferler Sağlıklı Bir Şekilde Devam Ediyor

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz de, sistemin çok sağlıklı şekilde işlediğini geçtiğimiz hafta İskenderun Limanı’na giderek bizzat yerinde gördüklerini, tırtaşımacılarımızın da fevkalade memnun olduklarını söyledi.
 
İlimizin İstanbul’dan sonra kara taşımacılığı alanında 2. büyük filoya sahip olduğunu, ihracat sıralamasında ise 9.sırada olduğunu hatırlatan Lekesiz, Cilvegözü sınır kapısının kapanması ve hatta kapanmadan önce de nakliyecilerin güvenlik sorunu dolayısıyla rahat gidip gelememesinin, nakliye ve ihracat sektörünü olumsuz etkilediğini ifade ederek, ‘20 Eylül itibarı ile İskenderun ilçemizden Mısır’ın Port Said limanına Ro-Ro seferleri başladı. Oradan da gidilecek yerlerekarayolu ile devam ediliyor’ dedi.
 
Lekesiz TIR şoförlerinin memnuniyetini ise şöyle açıkladı: ‘Cilvegözü sınır kapısındanne kadar zamanda gidip geliyorlardı ise İskenderun limanından da o sürede gidip geliyorlar. Şoförlerimiz 5 yıldızlı otel standartlarında olan gemide direksiyon sallamadan, arkadaşları ile sohbet ederek sefer yapıyorlar. Gerek güvenlik gerekse değişik isimler altında alınan gayri resmi ödemeler konusunda sorun yaşanmıyor. Bu durum Orta Doğu’ya gidip gelişlerdeki maliyeti de düşürüyor. Tüm bunların sonucunda nakliye sektörümüzün içerisine girdiği sıkıntıdan yeniden süratle çıkmaya başladığını, ihracat sektörümüzün de girmiş olduğu sıkıntıdan sıyrılmaya başladığını görüyoruz’ dedi.

Eylül Ayı İhracat Rakamlarına Yansıdı

Ağustos ayının 20’sinde başlayan seferlerin olumlu sonucunun, Eylül ayının ihracat rakamlarına yansıdığını ifade eden Lekesiz, ‘Eylül aynın ihracat rakamlarındaki artış sıralamasında Hatay ilimiz 4. sırada yer aldı. Ekim ayı rakamlarının Eylül ayı rakamlarımızdan daha yüksek olacağını tahmin ve temenni ediyorum. Bu hizmetin başlamasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ diye konuştu.
Editör: TE Bilişim