AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, Rize Limanı'nın büyütülüp genişletilmesi amacıyla Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) tarafından 20 milyon liralık ödenek çıkartıldığını söyledi.
Karal, yaptığı açıklamada, DLH Genel Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Rize Limanı'nın uluslararası bir liman haline dönüştürülmesi adına önemli adımlar attıklarını belirtti. Karal, "Limanın büyütülüp genişletilmesi adına 20 milyon liralık bir ödenek çıkarttık. Yapılacak çalışmalar sonrası önemli bir konuma kavuşacak limanın, uluslararası ulaşım araçlarına açılmasını planlıyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Limanın hem ticari kapasitesini artırmak istiyoruz hem de uluslara arası ulaşım araçlarına açmak için çalışıyoruz." dedi. Karal, haziran ayında limanın büyütülmesi için ihale yapılacağını ve iki yıl içerisinde bitirileceğini sözlerine ekledi.

RİZE LİMANI OSB VE OVİT TÜNELİ İLE KALKINACAK

Amaçlarının Rize'nin ticari kanallarının daha işlevsel hale getirmek olduğuna dikkat çeken Karal açıklamasında, "İlimizdeki kurulacak organize sanayi bölgesi (OSB) sorunu çözüldü. OSB'de üretilecek ürünlerin pazara transferi, yine OSB'deki fabrikaların ihtiyaç duyacağı hammaddelerin ilimize ulaşmasında deniz taşımacılığının kullanılmasını hedefliyoruz. Bu nedenle limanımız bu kapasiteye cevap verebilecek konumda olmalı." sözlerine yer verdi. Karal, Ovit Tüneli tamamlandığında Rize Limanı'nın kapasitesinin çok üst noktalara çıkacağını vurgulayarak, "Biz limanı tedricen büyüterek o günlere hazırlayacağız. Ovit Tüneli ve OSB tamamlandığında liman daha fazla kalkınacak." diye sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim