RİZE DERELERİNE 4 BİN ALABALIK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü organizesinde derelerimizde sportif olta balıkçılığının yaygınlaşması ve derelerimizde balık neslinin devam etmesi amacıyla Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Ballıdere Deresine 4 bin adet yetiştirilmiş yavru alabalık doğal ortama bırakıldı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Ballıdere Deresine 4 bin adet yetiştirilmiş yavru alabalık doğal ortama bırakıldı.

Derelerimizde ki alabalık neslinin tükenmemesi için her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen etkinliğe Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, DKMP 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ve bölgede yaşayan vatandaşlar katıldı. Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından "Doğal Alabalık Üretimi, Yetiştirilmesi ve Orman içi Suların Balıklandırılması Projesi" kapsamında Rize'nin Güneysu ilçesi Ballıdere Deresine doğal yaşama salınan 4 bin adet yavru alabalığı Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Güneysu İlçe Kaymakamı Gökmen Çiçek ve Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan birlikte dereye bıraktılar. 

Hayati Akbaş RİZE

Editör: TE Bilişim