Rize-Artvin Havalimanı'nın yüzde 68'i bitti

Denizi doldurarak yapılan ve kulesi çay bardağı şeklinde tasarlanan olan Rize-Artvin Havalimanı inşaatının yüzde 68'si tamamlandı.

Rize'nin Pazar İlçesi sınırları içinde 766 hektarlık alanda deniz doldurularak yapılan Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki 2'nci havalimanı olma özelliği taşıyan Rize- Artvin Havalimanı'nda yapım çalışmaları devam ediyor.

Temeli 3 Nisan 2017'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve 29 Ekim 2020 tarihinde hizmete başlaması planlanan Rize-Artvin Havalimanı için gece gündüz süren yapım çalışmalarında günlük 120 tona yakın dolgu işlemi gerçekleştiriliyor.

Yapım çalışmalarında yüzde 68'lik bölümü tamamlanan Rize-Artvin Havalimanı'nın altyapı çalışmaları, 1 milyar 78 milyon liraya mal olacak. Yılda 3 milyon yolcu tarafından kullanılması beklenen havalimanının kule inşaatının da çay bardağı fügürü olması kararlaştırıldı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Rize Valisi Kemal Çeber, Koronavirüs sürecinde de tedbirli şekilde inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Denize 85,5 milyon ton dolgu yapılacak. Şu an itibariyle 60 milyon tonun üzerine çıkıldı. Bir yandan deniz dolgusu devam ederken üst yapı inşaat çalışmalarımız da başladı. Üst yapıda da yüzde 2 seviyesinde bir çalışma tamamlandı. Toplam inşaat alanı olarak yüzde 68'lik bir bölümü tamamlamış olduk" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim