Rize-Artvin Havalimanı için teknik çalışmalar sürüyor

TÜRKİYE’de deniz dolgusu ile inşa edilecek ikinci havalimanı olan Rize-Artvin havalimanı için 3 bin 200 metre uzunluğundaki ana gövdenin sondaj çalışması tamamlandı.

Kıyıdan 1 kilometre açıkta inşa edilecek pist için 26 ila 32 metre arasındaki derinlik, yaklaşık 100 milyon ton taşla doldurulacak. Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarlık deniz dolgu alanında pist ana gövdesinin sondaj çalışması tamamlandı. Kıyıdan 1 kilometre açıkta yapılacak havalimanında deniz dolgu derinliği 26 ile 32 metre olarak hesaplandı. Pist ana gövdesinin sondaj verileri laboratuvar ortamında detaylı analizleri yapıldıktan sonra rapora dökülecek. Sondaj verilerine göre ana zeminde çalışmaları etkileyecek bir olumsuzluk bulunmadığı ve sağlam kaya yapısı olduğu belirlendi.

"SONDAJ VERİLERİ HASSAS BİR ŞEKİLDE İNCELENİYOR"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özer, Türkiye’de Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra denize dolgu ile yapılacak ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı’nda pist ana gövde sondaj çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Uluslararası havalimanı niteliğindeki Rize–Artvin Havalimanı’nda tüm teknik detayların hassas olarak planlandığını ifade eden Özer, "Sondaj verilerini en hassas şekilde inceliyoruz. Havalimanınnı o bölgede yapılmaması için herhangi bir olumsuz veri yok. Pist ana gövdesinin sondajı tamamlandı. Şimdi apron ve idari binaların konumlandırılacağı alanların sondajı yapılacak. Bu çalışmalar laboratuvar ortamında hassas değerlendirmelerden geçtikten sonra projeyi oluşturacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim