Türk iş dünyasının, uluslararası liderleri bugün saat 11.00’da, İtalya Başkonsolosluğun da düzenlenen Türkiye Danışma Komitesinin ilk toplantısında bir araya geldi. Toplantıda RINA Group CEO’su Ugo Salerno, Türkiye Komitesi Başkanı Şadan Kaptanoğlu ve Doğu Avrupa ve Orta Doğu Grup Başkanı Cesare Murgia, katılımıyla gerçekleşti.

RINA Türkiye’de Büyüyor’

Açılış Konuşmasını yapan RINA Grup CEO’su Ugo Salerno, Türkiye’deki genişleme planından bahsederek,”Türkiye hem armatör hem de yüksek kalitede, gemi yapımı anlamında önemi gittikçe artan bir denizcilik ülkesi. RINA, gemi, yat ve ilgili denizcilik hizmetlerinin uluslar arası sınıflandırması ve belgelendirmesi ile mühendislik danışmanlığı alanlarında Türkiye’de zaten kuvvetli. Güçlü yerel ortaklarla çalışacak olmamız karşılıklı fayda sağlayacaktır.”dedi.

RINA’nın planları arasında, Türk tersanelerine ve armatörlerine enerji tasarrufundaki uzmanlığını sunmak ve Türk denizcilerini LNG taşımacılığında, Akdeniz havzasının lider klâs ve belgelendirme kuruluşu olduğunu söyleyen Salerno, hedeflerinin; sahip olduğu konumun bir parçası haline getirmek istediklerini söyledi.

Bu arada, RINA’nın 1996’dan beri faaliyet göstermekte olduğunu söyleyen Salerno, Balkanlar, Karadeniz ve Hazar Denizi Bölgesi’nde oluşan, Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi’nden sorumlu 40 ülkede çalışanın bulunduğunu ve  yaş ortalaması 37 olan, bir şirket olduklarını vurguladı.

‘İstanbul merkezi bir konuma sahip’

RINA Grup CEO’su Ugo Salerno, “Türkiye kalkınma alanında iyi ilerliyor, diğer ülkelerden daha hızlı bir büyümeye sahip ve bizim için en önemli ülkelerden biri.” Diyerek Türkiye’nin RINA için büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Ayrıca hükümetin, Hidro ve Biyokütle altyapısının oluştuğu bilgisini veren Salerno, Fosil yakıtları üzerinde de çalıştıklarını ifade etti. Ülke için altyapının ne kadar önemli olduğunu ve Çin’nin bunu başardıklarını söyleyerek, Türkiye ise 2.5 büyüme oranıyla hızla büyüdüklerini belirtti.
Türkiye’deki hedeflerinin %22 oranında arttırmayı hedeflediklerini ve İstanbul’un buna önemli derecede katkı sağlayacaklarını ifade ederek,” İstanbul merkezi bir konuma sahip, Asya ve Avrupa’nın tam ortasında köprü görevini görüyor, Türkiye’yi, Orta ve Avrupa olarak merkezi bir konum haline getirip, bütün koordinatları buradan yöneteceğiz.”açıklamasında bulundu. Ayrıca kurumsal yapılarının değiştiğini 11 iş kolu ve 6 bölgeye ayrıldıklarını belirtti.

Ugo Salerno : ‘Son 3 yılda önemli bir gelişme yaşadık’

2012’de cirolarının 300 milyon avro civarında olduğunu ve son 3 yılda 90’ı 300 milyon avroya çıkararak, önemli bir gelişim gösterdiklerini söyleyen Salerno, ciro’nun %8 ve % 10’luk kısmını eğitime, araştırmaya ve yeni projelere ayırdıklarını açıkladı.

Ugo Salerno ayrıca RINA’nın bir danışmanlık şirketi olmadığını vurgulayarak, “Çalışma alanımız iki sekmen’den oluşuyor, biri mühendislik diğeri ise test, denetim ve belgelendirmedir.” Diyerek bu iki hizmetin RINA Grup’unu özel bir şirket haline getirdiğini de belirtti. Ayrıca dünya genelinde enerji, altyapı, metro ve hızlı tren alanlarındaki tecrübemizi Türkiye’ye taşımak ve yeni dönemde enerji ve ulaşım sektörlerinde de pazar payımızı yükseltmek istiyoruz” dedi.

‘Kısa zamanda büyük bir başarı elde ettik’

Türkiye Komitesi Başkanı Şadan Kaptanoğlu, ‘5–6 yıl içinde büyük bir yükseliş ve büyümeye geçerek iyi bir ciro tutturduk. Böyle bir başarıyı bu kadar kısa bir zamanda yapmamız RINA Grup adına büyük bir başarıdır.’açıklamasını yaptı. Kaptanoğlu “Her zaman çeşitlendirmenin öneminden bahsediyorum. RINA’nın da Türkiye’deki yatırımlarını çeşitlendirmesini çok olumlu buluyorum. Dünyanın içinde bulunduğu bugünkü koşullarda birleşmek ve işbirliği yapmak gereklidir” dedi.

Bugünkü yapılan Danışma Komitesinin ilk toplantısında, 2013 için Pazar öngörüleri, Türkiye ve dünyada denizcilik finansmanı, tersanelerin offshore enerji sektörünün ihtiyacına cevap veren özel gemi projeleri geliştirerek nasıl fayda sağlayabileceklerini ve geleceğin düşük yakıt tüketimine sahip gemilerin en son tasarım ve teknolojik gelişmelerden bahsedildi. Kaptanoğlu,” Türkiye’nin gemi inşa yapımı alanında 12. sırada” olduğunu vurguladı.

'Türkiye'nin stratejik konumu önemli'
 
Doğu Avrupa ve Orta Doğu Grup Başkanı Cesare Murgia, ise “Türkiye, kökleri her yere açılan bir merkezi konumdur. Türkiye’de Komite oluşturmamızın nedeni, buranın stratejik konumunun yüksek olmasıdır.” Dedi. RINA’nın 1996’da kurulduğunu ve ozaman sadece gemi ve tersane sahiplerine hizmet verdiklerini dile getiren Murgia, şimdi ise insan kaynaklarına yatırım yaptıklarını belirtti. Ayrıca 2-3 yıla kadar, satın almada’da büyümelerin söz konusu olacağını ifade etti.

RINA Türkiye, yüksek katma değerli hizmetlerinin arasında karbon emisyonlarını düşürmek için geliştirilmiş Gold Standardı ve Gönüllü Karbon Standardı onaylama projelerinin yanı sıra; ulaşım alanında, hızlı tren ve şehir ulaşım (metro, tren ve tramvay) gibi büyük projelerde de teknik danışmanlık ve belgelendirme hizmetlerinin sunulduğu da toplantıda dile getirilmiştir.

'2012'de hasılatımız 300 milyon Euro' 
 
RINA birçok farklı endüstriyel sektörde doğrulama, belgelendirme, uygunluk değerlendirmesi, gemi klaslandırma, çevresel iyileştirme, ürün denetimi, satış yeri ve bayii denetimi, eğitim ve mühendislik danışmanlığı hizmetleri veren çokuluslu bir gruptur. RINA Grubu, Deniz, Enerji, Altyapı, Emlak, Ulaşım ve Lojistik, Gıda ve Tarım, Çevre ve Sürdürülebilirlik, Finans ve Kamu Kurumları ve İş Yönetimi alanlarında faaliyet gösteren birçok şirketten oluşan büyük bir ağ aracılığıyla hizmet vermektedir. 2012’de 300 milyon Euro’yu geçen hasılatı, 2100 çalışanı ve 49 ülkedeki ofisleriyle, RINA hem alanında saygın uluslararası kuruluşlar arasında görülmekte hem de yeni mevzuat standartlarının oluşmasına katkı yapan önemli ortaklardan biri olarak kabul edilmektedir. 
 
RINA Danışma Komitesi üye listesi:

Ahmet Taymez, Horizon Shipping Müdürü;
Akin Tuzcuoğlu, Sefine Shipyard Genel Koordinatörü;
Ali İbrahim Kontaytekin, Arkas Holding Filo Müdürü ;
Alparslan Toran, Atlantik Shipping Genel Müdürü;
Birol Uner, Tuzla Gemi Endüstrisi /Gemak Shipyard, CEO;
Celal Akata,Master Ship Agency Başkanı;
Cumhur Kuter, Sedef Shipyard Genel Müdürü;
Derya Sabaz, Beşiktaş Grup Yönetim Kurulu Üyesi;
Fuat Colak, Selay Shipyard Genel Müdürü;
Giorgio Denaro, Alpina Shipping Genel Müdürü;
İbrahim Çevik,Tuzla Gemi/Gemak Başkan Yardımcısı;
Kivanc Papur, Konvoy Shipping, DPA ;
Muhsin Emirsoy, Konvoy Shipping Başkanı;
Murat Kıran, Kıran Holding Yönetim Kurulu Üyesi, 
TK Tuzla Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı;
N. Metin Akbaşoğlu, Akbaşoğlu Shipping Kurucu;
Oğuz Çakan, RMK Shipyard, Dizayn Departman Müdürü;
Özgür Çilli, Desan Shipyard, Pazarlama Müdürü;
Şadan Kaptanoğlu; Kaptanoğlu Holding CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi;
Saim Sivri, Geden Lines Tanker Filo Müdürü;
Sedat Gümüşoğlu,UN Ro-Ro, CEO;
Sualp Ürkmez, Furtrans Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı;
Süheyl Demirtaş, GİSBİR Genel Sekreteri;
Turgay Çehreli, Dünya Shipping Operasyon ve Kalite Müdürü;
Ugurtan Bilen, Finner (Ulusoy) Filo Müdürü;
Uygar Pamuk, Transal Shipping Genel Müdürü;
Yücel Erdem, Selah Shipyard Genel Müdürü.
Editör: TE Bilişim