"Rhone" Gemisinden en Son Fotoğraflar

DenizHaber.Com; mürettebatı 2. Mühendis hariç bugün Türkiye'ye dönen Rhone gemisinin en son fotoğraflarına ulaştı. Fotoğraflar, mürettebatın yurda dönüşünden birkaç gün öncesinden.

ITF temsilcisi Jose Manuel Ortega geçtiğimiz günlerde gemiye giderek mürettebatla görüştü. Ortega, mürettebata geminin tutuklanması ve değerinden mürettebatın alacaklarının tahsil edilmesini başardıklarını, paralarını almalarının aylar sürebileceğini, ama şimdilik elde ettiklerinin eve dönmek için bir uçak bileti olduğunu söyledi.

Mülkiyeti bir Türk finansal kiralama kuruluşuna geçen Rhone adlı kimyasal tankerin mürettebatının iddiasına göre toplam 230.000 $ birikmiş maaş alacakları bulunuyor.

ITF temsilcisi ile birlikte gemiye giden muhabir, beklediğinin aksine mürettebatı gemide iyi durumda bulduğunu söylüyor.

2. Kaptan; "Nasıl olabiliriz ki? Biz burada iyiyiz. Sorun öbür tarafta, ailelerimizde" diyor.

Bu haberi yayına hazırlarken, elimize gemiyle ilgili son dakika haberleri ulaştı.

3186 mt lignosulphonate yükü halen gemide. Yükün sahibi Türk. Gemi sahibi olarak bir bankanın Finansal Kiralama şirketi gözükmekte. Ancak geminin işletmesini halen, mürettebatın ITF'e gitmesi nedeniyle büyük zarara uğrayan Türk Armatör  yapıyor. Septe Liman başkanı çevre kirliliği riskinden çok korktuğu bir an önce malın limbosunu talep ediyor.

Türk Loyduna kayıtlı olan gemide lloyd kuruluşu da klas sertifikasını askıya almış.

İşte bu ziyaretten fotoğraflar:

 

Yukarıdaki fotoğrafta, mürettebat ITF Temsilcisi Jose Ortega ile (Sağda) görüşüyorlar.

Editör: TE Bilişim