RESTİS - ABU DABİ YATIRIM ORTAKLIĞI 1.5 MİLYAR DOLAR

Yunan armatör Victor Restis ve Abu Dabi hükümetine ait International Petroleum Yatırım Şirketi; gemicilik, enerji ve nakliye alanlarında yatırım yapmak konusunda birlikte çalışmak için sözleşme imzaladılar.

Yunan armatör Victor Restis ve Abu Dabi hükümetine ait International Petroleum Yatırım Şirketi; gemicilik, enerji ve nakliye alanlarında yatırım yapmak konusunda  birlikte çalışmak için sözleşme imzaladılar.

Anlaşma, dün geç saatlerde imzalandı. Gemicilik ve enerji alanlarında yayılmak, depolama, gemi inşası, boru hatları ve limanlarda dahil olmak üzere sektöre yatırım yapmak için başlangıçta tahmin edilen mutabakat 1.5 milyar dolar.

Lloyd’s List’e göre; bu işbirliği, büyük ihtimalle Abu Dabi’nin petrol nakliyesi için yeni tanker filosu oluşturmanın yanı sıra 3. parti kargoların nakliyesi için yapıldı.

IPIC genel müdürü Khadem A. Al Qubaisi, ‘Yeni konsorsiyum, yatırımlar sayesinde sadece petrol çıkarma ve arıtmada değil aynı zamanda bunun nakliyesi konusunda da aktif olmayı amaçlıyor’ diyerek ortak girişimi duyurdu.

Restis, konuyla ilgili şu yorumlarda bulundu ‘IPIC grup, petro-kimya sektöründe güçlü sermaye tabanı ve benzersiz stratejik pozisyonuyla, iddialı hedeflere ulaşmak için Yunan kuruluşu tercih etmiştir. Bu büyük bir onurdur.’

Her iki tarafa göre de, ortak girişim Abu Dabi’de bulunduğu sırada Atina’dan Restis grup tarafından yönetilecek.
Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük hükümdarının kardeşi IPIC başkanı Şeyh Mansour Bin Zayed Al Nahyan, geçen yıl, aynı zamanda Mr. Restis’in önde gelen yatırımcısı ve yönetim kurulu üyesi olduğu İngiliz futbol takımı Manchester City’i satın almıştı.

Yunan gemicilik grubunun en önemli isimlerinden biri olan Restis, 60’tan fazla geminin kontrolünü sağlıyor.

Kaynak:Lloyd's List

Çeviri:Kaptanhaber.Com/Eylül Çetinkaya 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim