Ressam Ayşen Can'ın sergi heyecanı dorukta...

Çankırı doğumlu Ayşen Can kaptan olan eşi Mustafa Can ile altı yılını açık denizlerde geçirip otuzdan fazla ülkeye gitmiş.

Büyük gemilerde çocuklarını büyütmüş ve seyahatleri sırasında gördüklerini, yaşadıklarını karakalem çalışmış, eskizler yapmış. Çok güçlü görsel hafızaya sahip olan ressam, detaycı ve titiz kişiliği ile hiçbir ayrıntıyı kaçırmamış, zamanı gelip resme başladığında hepsini tek tek tuallerine aktarmayı başarmış.

İlk kişisel sergisinde denize olan tutkusunu o kadar başarılı bir şekilde resmetmiş ki izleyici onun sevgisini ve coşkusunu aynen hissetmiş. Sosyal yardım projelerine ilişkin karma sergilerde de yer alan Ayşen Can ikinci kişisel sergisinin heyecanını yaşıyor.

Bu sergisinde konu olarak çiçekleri seçmiş ve sergisinde 80 adet eseri ile görücüye çıkıyor. Kızının bir sağlık sorunu nedeni ile resim çalışmalarını evindeki atölyesinde sürdürüen ressam Ayşen Can duygularını şöyle dile getirdi.

“Kızımın ameliyat sonrası büyük gemi resimleri çalışamadım. Çok sıkıntılı ve zor bir dönemdi. Evde kızıma bakıp, içimden geldiği gibi beni mutlu edecek renkli çiçekler yapmaya başladım. Bu bana çok iyi geldi. Resimleri kızımla ilgilenirken yaptıgım için kızım adına bir derneğe bağışlamaya karar verdim. Kızım üniversite Sınavına hazırlandığı için “İTÜ Denizcilik Fakültesi Vakfı'na bağışlamaya karar verdim. Sergime tüm sanatseverleri bekliyorum.”

Sergi 19/29 Aralık 2015 günleri arasında İstanbul The Green Park Hotel-Pendik'te görülebilir.

Editör: TE Bilişim