Ressam Ayşen Can'ın, gelirini İTÜ Denizcilik Fakültesi(YDO)Mezunları Sosyal Yardım Vakfına bağışladığı resim sergisi Pendik Green Park Otelde açıldı.

Önceki akşam kokteyle açılışı yapılan sergiye ilgi yoğundu. denizcilik sektörünün önemli isimlerinin yanında DEFAV Yönetim Kurulu başkanı Kaptan Tahir Sarıoğlu'da sergi açılış kokteyline katılanlar arasındaydı. Tahir Sarıoğlu Ressam Ayşen Can'a DEFAV'a katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi sundu,

Ressam Ayşen Can duygularını şöyle dile getirdi. "Eşimle birlikte hayatımın bir dönemini denizde yaşadım. Bu süre içinde 30 ülkeyi görme fırsatım oldu. Bu sürede birde oğlum dünyaya geldi Nuri Mertcan onu büyüttüm. Denizde geçen süre içinde yaptığım resimlere "Denizin Gezgin Kızları" adını vererek sergi açtım.Kızım ciddi bir ameliyat geçirdi. Kızımın, ameliyatı ve iyileşme sürecini doğanın farklı güzelliklerini kullanarak anlatmaya çalıştım. "Zevk-i Rengi Aşk" adını verdiğim sergi ile yaptğım resimleri sergilemeye başladım. Serginin gelirini ise eşimin ve oğlumun mezun olduğu İTÜ Denizcilik Fakültesi Vakfına bağışladım" diye konuştu.

İTÜ Denizcilik Vakfı (DEFAV) Başkanı Tahir Sarıoğlu, "Eşi meslektaşımız. Sosyal sorumluluk gösterdiği için kendisine teşekkür ederiz. Elde edilen gelirle öğrencilere burs vereceğiz" dedi.

Sergi 19/29 Aralık 2015 günleri arasında İstanbul The Green Park Hotel-Pendik'te görülebilir.

Editör: TE Bilişim