Rekabet Kurumundan Global Liman’ın Satışına İzin

Rekabet Kurumu, Global Liman’ın hisselerinin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’na satışına izin verdi.

Rekabet Kurulu, Global Liman İşletmeleri AŞ’nin belli oranda hisselerinin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından devralınarak, Global Yatırım Holding AŞ ile Global Liman İşletmeleri AŞ üzerinde kurulan ortak girişime izin verdi. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan Kurul kararlarına göre, Fina Liman Hizmetleri Lojistik Denizcilik Tic. ve San. AŞ'nin belli oranda hissesinin Euro-Asia Oceangate S.a.r.l. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Kurul, Global Liman İşletmeleri AŞ’nin belli oranda hissesinin EBRD tarafından devralınarak Global Yatırım Holding AŞ ile birlikte Global Liman İşletmeleri AŞ üzerinde kurulan ortak girişime izin verilmesini kararlaştırdı. Della Gıda San. ve Tic. AŞ, Bahar Su San. ve Tic. AŞ ve İlk Mevsim Meyve Suları Paz. AŞ'nin sermayesinin belli oranını temsil eden payların DyDO DRINCO Inc. tarafından devralınması işlemine izin veren Kurul, Cytec Industries Inc'nin tam kontrolünün Solvay SA tarafından devralınması işlemini de uygun buldu.

Kurul, DP Acquisitions B.V 'nin hisselerinin tamamının beIN Media Group LLC. tarafından devralınması işlemine de izin verdi.

Editör: TE Bilişim