Geçtiğimiz Perşembe günü DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu'nun İTÜ Rektörü Muhammed Şahin hakkında konuşmalarına sitemizin kıdemli yorum yazarlarından Denizcilik Sektörümüzün duayeni Mühendis Kaptan Refik Akdoğan'dan yorum geldi.

Akdoğan, söz konusu polemiğe yapıcı bir tutumla açıklık getirerek, 'Kaptanoğlu hangi okula ne kadar yardım yaptıklarını net olarak açıklarsa durum anlaşılır' dedi.

İşte Refik Akdoğan'ın yorumu:

'Bu İTÜ DF mezunları İMEAK DTO üyelerinin gemilerinde çalıştığına göçre Sayın Rektörün DF\'ne yardım istemesi doğaldır. Sayın Rektör bu yardımı kendisine istememiştir. İMEAK DTO\'nun kuruluş yasasında sivil denizcilik okullarına yardım etme koşulu vardır. Sayın Kaptanoğlu şimdiye kadar hangi okullara ne kadar yardım yapıldığını açıklarsa herkes durumu öğrenebilir. Sayın kaptanoğlu babası Sayın Rahmetli İsmail Kaptanoğlu\'ndan beri sahip oldukları gemilerde birçok YDO/DFmezunları çalıştığını bilmektedir. Lütfen bindiğiniz dalı dakesmeyin. Sayın Rektör de yardımı kendisine değil Denizcilik Fakültesi\'ne istediğine göre olanaklar elverdiğince DF\'e de yardım edin. İTÜ DF dışında başka denizcilik okulları açılsa bu denizciliğimizi kuvvetlendirir. Çünki BİZ BİR AİLEYİZ, ET TIRNMAK GİBİYİZ, BİRBİRİMİZDEN AYRILMAMIZ İMKANSIZDIR.'

Editör: TE Bilişim