Recep Tayyip Erdoğan: Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çıkmış belediye başkanları diyor ki, ‘Kanal İstanbul buraya uymaz.’ Sen otur işine bak. Nasıl uyduğunu göreceksin. En yakın zamanda ihalesini de yapmak suretiyle Kanal İstanbul’a başlayacağız. Siyasi boyutuyla da bu Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından yürütülen 100 bin sosyal konut tanıtım toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul’a da karşı çıkıldığını belirten Erdoğan, “Çıkmış belediye başkanları diyor ki, ‘Kanal İstanbul buraya uymaz.’ Sen otur işine bak. Nasıl uyduğunu göreceksin. Bütün bunların çalışmalarını gayet iyi yaptık. Üniversiteleri, kendi ekiplerimizi çalıştırdık. En yakın zamanda ihalesini de yapmak suretiyle Kanal İstanbul’a başlayacağız. Kanal İstanbul nedir biliyor musunuz? Boğaz’ı ciddi bir felaketten koruma projesidir. Hatırlayan, Selimiye önünde, aklımda kaldığı kadarıyla 7 ay tanker orada yanmıştı. Zaman zaman yalılara bindiren gemileri hatırlayın. Burası yapıldığında bu işin sadece çevrecilik yönünden kurtuluşu değil, bunun yanında çok daha bir siyasi boyutu olacak ki, bunu şimdi kullanmıyorum, vakti saati geldiğinde onu da kullanırız. O siyasi boyutuyla da bu Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak” şeklinde konuştu.

İstemezük tavırların Kanal İstanbul için de sürdürüldüğünü belirten Erdoğan, “İstanbul ile birlikte ülkemizin gelecek asrına damga vuracak böylesine stratejik önemde projeyi engellemek için her yolu deniyorlar. Biz elbette burada asıl sorunun ne olduğunu, kimlere hangi mesajların verilmek istendiğini gayet iyi biliyoruz. Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye’yi büyütecek, stratejik bakımdan elini güçlendirecek bu projeyi biz rafa kaldırmayız. Dün olduğu gibi bugün de CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz. CHP’nin kendi çapsızlığının, vizyonsuzluğunun bedelini milletimizin ve ülkemizin ödemesine rıza göstermeyiz. Türkiye’nin 2023 hedefleri ile arasına kimsenin, hiçbir gücün girmesine izin vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim