Filipinler’i Yine Tayfun Vurdu

 Saatteki hızı 150 kilometreyi bulan Rammasun tayfunu sebebiyle Filipinliler zor günler geçiriyor.

Ağaçların birer birer devrildiği ülkede deniz kenarındaki yerleşim yerleri boşaltılıyor. Geçen yıl Filipinler’de etkili olan Haiyan tayfunu 6 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açmıştı. Ülke, daha bu felaketin yaralarını tam anlamıyla saramazken, başkent Manila yeni bir tayfun ile karşı karşıya. Saatteki hızı 150 kilometreyi bulan Rammasun tayfunu sebebiyle en az 12 kişinin öldüğü bildirildi.

Altı farklı ildeki binlerce kişi de olası bir tehlikeye karşı evlerini terk etti. Pek çok bölgede elektrik kesintisi yaşanırken, ağaçlar da birer birer devrildi. Manila Belediye Başkanı Joseph Estrada, tayfunun özellikle deniz kenarındaki bazı yerleşim birimlerinde hasara yol açtığını söyledi. Estrada, “Bu nedenle tehlikeli olarak gördüğümüz yerleşim birimlerindeki binden fazla kişiyi tahliye ettik.” ifadelerini kullandı.

Polangui şehrinin belediye başkanı Cherilie Mella Sampal ise geçen yıl kasım ayında yaşanan tayfun faciasına değinerek, “Aslında Filipinliler olarak felakete alışığız. Ancak insanlar tayfun haberini alır almaz, sonlarının diğer mağdurlar gibi olacağını düşünerek korkuyor.” şeklinde konuşuyor. Bu arada önceki gün toprak kaymasına yol açan tayfun nedeniyle üç balıkçının da kaybolduğu bilgisi verildi.

 

Editör: TE Bilişim