25 dakikada Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçilebilecek... Eskihisar- Topçular arasındaki feribotlar için oluşan uzun kuyruklar tarihe karışacak..."

İDO'nun rakibi Negmar Grup bünyesinde bulunan Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, fiyat tarifesini açıkladı. İDO'nun Eskihisar - Topçular arasındaki normal yolculardan 3,5 TL, öğrencilerden 2,5 TL alınıyor. Bu nedenle Narlı Feribot İşletmeciliği'nin belirlediği fiyat tarifesi beğeni topladı.

Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Bülent Şafak, gemilerin İstanbul'a geldiğini ve çok yakın bir zamanda seferlere başlayacaklarını açıkladı.

Fiyat tarifesi hakkında da bilgiler veren Şafak, 'Herkese eşit fiyat uygulayacağız. Normal yolculardan 2 lira, öğrencilerden 1 lira alacağız. 66 aya kadar olan çocuklardan ücret almayacağız. Ayrıca 25 dakikada karşıya geçilebilecek' dedi.

KUYRUKLARA SON

Bülent Şafak, Eskihisar Topçular arasında özellikle bayram tatillerinde bu Kurban Bayram'ında olduğu gibi 7 km'yi bulan uzun kuyrukların yaşandığını vurgulayarak, seferlere başladıklarında bu durumu ortadan kaldırmak için önemli katkı sağlayacaklarını kaydetti. Şafak, 'Bu hizmetimizle yerelde bu civarda, genelde de Marmara Bölgesi'nde ciddi bir şikayet konusu olan bu bölge geçişlerini tamamen şikayet olmaktan çıkaracağız. Bizi tercih edenler bunu fark edecek, görecek, yaşayacaklar' dedi. Halkın da trafiğin rahatlamasından dolayı memnun olacağını ifade eden Şafak, kendilerini tercih eden her müşterinin ve araç sahibinin ayrıcalıklı olacağını kaydetti.

İDO'YA HODRİ MEYDAN: "HAT SATIN ALINMAZ"

Bülent Şafak, başka bir gazetecinin 'İDO 861 milyon dolar ödeyerek biz bu işe girdik, onlar ihaleye girmediler diyor, siz bu konuda ne diyeceksiniz?' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

'861 milyon dolara ne alınmış? 35 iskele, 52 gemi ve 36 bin yolcu, 3 bin araç kapasiteli bir filo artı 2009 rakamlarıyla 150 milyon lira kar eden bir şirket. 861 milyon dolara alınan budur. Eğer Kocaeli Belediyesi rıhtımları bize kendi yapsaydı, gemileri kendi alsaydı, sonra beş sene uğraşıp müşteriyi alıştırsaydı sonra bize yılda 150 milyon dolar kazandıran bir şirket olarak verseydi evet bir ihale açılmalıydı ve birileri bunu almalıydı.

Türkiye'de hiçbir hat için ihale açılmış değildir. Hat satılıp alınan bir şey değil. Bunlar genellikle denizcilik camiasının dışındaki insanların kısaltma yapması için iskeleleri ve gemileri anlatmamak için hat diye kısalttıkları için bu yanlış anlamalar toplumda olmaktadır. Hat satılmaz'

İDO'NUN FİYATLARI NASIL?

İDO'nun Eskihisar - Topçular arasındaki normal yolculardan 3,5 TL, öğrencilerden 2,5 TL alınıyor. Otomobil ve binek araçlardan 55 TL, otobüslerden 120 TL alıyor.
Editör: TE Bilişim