Quantum ve DenizTemiz TURMEPA işbirliği ile denizlerimiz temizleniyor

QUANTUM’LA DENİZ TEMİZ Quantum, Türkiye’nin deniz ve su yollarını koruma konusunda önemli bir rol üstlenen DenizTemiz Derneği TURMEPA ile yeni bir projede iş birliği yapıyor. Deniz kirliliğinin önüne geçilmesini ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanya, 14 Ağustos - 17 Ekim tarihleri arasında, sosyal medya üzerinden yürütülecek.

Türkiye’de saat sektörünün önde gelen markalarından Arıkan, üreticisi olduğu Quantum ile DenizTemiz Derneği TURMEPA’nın çalışmalarına destek oluyor. Zamanı yakalayan öncü tasarımlar hazırlayan Quantum, kullanıcılarını #quantumladeniztemiz hashtag’i ile yürütülecek kampanyaya katılmaya davet ediyor.

17 Ağustos 2015’te başlayıp 17 Ekim 2015’te tamamlanacak olan kampanyaya katılacak olan Quantum kullanıcıları, deniz kenarında çekecekleri selfie’leri #quantumladeniztemiz hashtag’i ile paylaşacak. Quantum da, çekilen her bir selfie için DenizTemiz Derneği TURMEPA’ya, 1 lt deniz suyunun temizlenmesi için gereken tutarda bağış yapacak. Ülkemiz, gerek deniz ve kıyılarının doğal güzelliği ve biyolojik çeşitliliği, gerekse sualtı ve su üstü canlı, cansız varlıkları açısından dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Kurulduğu günden bu yana deniz ve kıyılarımızın korunmasını ulusal bir öncelik haline getiren TURMEPA ile iş birliği yapan Quantum, bu zenginliğin korunması konusunda farkındalık yaratılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ülkemiz kıyı ve denizlerinin korunmasını ulusal bir öncelik haline getirmek ve gelecek nesillere temiz denizlerin kucaklandığı, yaşanabilir bir Türkiye bırakmak amacıyla, 8 Nisan 1994 yılında Rahmi M. Koç'un kurucu başkanlığında, Deniz Ticaret Odası ile birlikte kuruldu. 2000 yılında Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla, kamu yararına çalışan dernek statüsünü elde etti. Hayata geçirdiği projelerle, gerek ulusal gerekse uluslararası alanda kamuoyunun yakından tanıdığı DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, 21 yıl içinde Türkiye’nin önde gelen deniz odaklı sivil toplum kuruluşu haline geldi.

Editör: TE Bilişim