Pandemi sırasında dünyanın dört bir yanından her zamankinden daha fazla denizciyi taşıdığını açıklayan havayolu şirketi Qatar Airways, denizciler için merkez olan Hamad Uluslararası Havalimanı'nda yeni ve denizcilere özel bir dinlenme salonu açtı.

Qatar Airlines tarafından Hamad Uluslararası Havaalanı'nda açılan Mariner Lounge'un, ekstra yiyecek ve içecek seçenekleri, yüksek hızlı wifi, duş olanakları, televizyon izleme alanı, okuma odaları ve bir iş merkezi sunduğu belirtildi.

Qatar Airways, salgın sırasında 150.000'den fazla denizciyi evine ulaştırdığını bildirdi. Katarın başkenti olan Doha, 2020'de denizcilik personeli için kilit geçiş noktalarından biri haline geldiği için bu şehirde yer alan Hamad Uluslararası Havalimanı da denizciler için merkez bir havalimanı oldu.

''Denizciler, küresel ekonominin sürdürülebilmesini için kilit rol oynuyorlar!''

Qatar Airways CEO'su Akbar Al Baker; “Qatar Airways, denizciliğin oynadığı hayati rolü ve denizcilerin küresel ekonominin sürdürülebilmesini için önemli olduğunu kabul ediyoruz. Teşekkürlerimizi ve sektöre verdiğimiz desteği göstermek için, Hamad Uluslararası Havaalanı'nda, Qatar Airways ile seyahat eden tüm denizciler ve açık deniz çalışanları için ücretsiz olan özel bir denizci salonu kurduk. Aktarmalı uçuşlarını beklerken rahatlıkla dinlenebilir ve sunulan çok çeşitli yiyecek ve içeceklerin tadını çıkarabilirler." ifadelerini kullandı.

Bu salona erişmek için, Qatar Airways ile seyahat eden denizcilerin ve açık deniz işçilerinin, geçiş sırasında salonu kullanmak için geçerli belgeleri göstermeleri gerekecek.

Editör: TE Bilişim