Putine Özel Mektup:"Bu Gemiye Kuzey Deniz Yolu Kapatılsın" 

Çevre koruma ve hayvan hakları mücadelesinin aktivisti, ünlü Hollywood aktrisi Pamela Anderson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e hitaben yazdığı ve SEA Shepherd örgütünün internet sitesinde yayınladığı mektubunda, İzlanda'dan Japonya'ya bin 700 ton oluklu balina etini taşıyan gemi için Kuzey Deniz Yolu'nun kapatılmasını istedi.

Anderson, Putin'e yazdığı mektubunda, "Kişisel bir istekle size başvuruyor ve bunu soyu tükenme eşiğinde olan oluklu balinaların adına yapıyorum. Halihazırda Norveç'in Tromso limanında duran Winter Bay gemisi, 1,7 tondan fazla oluklu balina etini taşıyor. Bu oluklu balinalar, Uluslararası Balina Avcılığı Komisyonu'nun tüm moratoryumlarına rağmen yasadışı yollarla öldürüldü. Winter Bay'ın Rusya sularından geçmesine izin vermeyin" sözlerine yer verdi. Çevre uzmanlarının verdiği bilgiye göre Saint Kitts ve Nevis bandıralı Winter Bay gemisi, taşıdığı kargonun yasadışı statüsü nedeniyle Süveyş ve Panama kanallarından geçişine izin verilmemişti.

SOYLARI TÜKENİYOR

20. yüzyılın ortalarında kontrolsüz avlanma sonucu soyu neredeyse tükenen oluklu balinaların avlanması, 1982'de yasaklanmıştı. Ancak İzlanda, 2006 yılında tek taraflı olarak oluklu balinaların avlanmasına izin vermişti. Pamela Anderson, Hollywood yıldızları arasında en aktif hayvan hakları savunucularından biri. Daha önce "I'd Rather Go Naked Than Wear Fur" (Kürk giymektense çıplak gezmeyi tercih ederim) kampanyasına katılmış, KFC ve Kanadalı balina avcılarına karşı açıklamalar yapmıştı. Anderson, 1999 yılında hayvanları savunma performansından dolayı Linda McCartney Ödülü'ne layık görülmüştü.

(Sputnik)

Editör: TE Bilişim