Putin'den önemli açıklamalar

Suriye'ye S-400 yerleştirdiklerini söyleyen Putin, eskiden Türk uçakları Suriye hava sahasını ihlal ediyordu. Şimdi de uçsunlar bakalım!” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ilişkilerin düzeleceğine ilişkin bir umut görmediğini söyledi. Moskova'da düzenlediği yıllık basın toplantısında soruları yanıtlayan Putin, 'Türk hükümeti oradan kaçacağımızı düşündü. Hayır, Rusya öyle bir ülke değil. Suriye'deki varlığımızı genişlettik, hava operasyonlarımızın sayısını artırdık.

Orada Rus füze savunma sistemi yoktu şimdi S-400 var. Eskiden orada Türk uçakları uçuyor ve sürekli Suriye hava sahasını ihlal ediyorlardı, hadi şimdi uçsunlar. Türkiye ile ilişkilerin düzeleceğine ilişkin bir umut görmüyorum” dedi.

"Türk Akımı bize bağlı değil"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı projesinin geleceğinin kendilerine bağlı olmadığını söyledi. Türk Akımı projesi ile ilgili de bilgi veren Putin, “Türk Akımı projesi sonuç olarak bize bağlı değil. Projeyi durdurduk diyemeyiz. Bize Avrupa Konseyi, projenin Türkiye güzergahının ya da başka güzergahların önemli olduğuna ve projeyi destekleyeceklerine dair yazılı garanti vermeli.” dedi.

Putin, “Eğer Türk partnerlerimiz Gazprom’a Brüksel’den böyle belge getirirse devam ederiz. Ancak henüz böyle bir şey gözükmüyor.” diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu nükleer santralinin inşaatına devam edip etmeme kararının sadece ticari bazda değerlendirme sonucu alınması gerektiğini söyledi.

Putin, "Akkuyu Nükleer Santrali projesine 3.5 milyar dolar yatırmadık. Akkuyu’nun geleceği, şirketler arası düzeyde çözülmeli. Bu ticari bir konu. Biz ekonomik çıkarlarımıza zarar verecek tek bir adım dahi atmayız. Bu Rosatom (Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi) ile ortaklarının sorunu. Bildiğim kadarıyla Türkiye projenin çalışmaya başlaması için gereken izni henüz vermedi." dedi.

Editör: TE Bilişim