Putin, Kendisi İçin 2015 Yılının En Önemli Olayını Açıkladı

Putin, kendisi için 2015 yılının en önemli olayının Rusya Büyük Anavatan Savaşı Zaferi'nin 70. yıl dönümü olduğunu ifade etti. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir, Kremlin'de düzenlenen yeni yıl resepsiyonunda, "Geçmişten sonuçlar çıkartıyoruz, gelecekte yapacaklarımıza dair yeni planlar kuruyoruz. Geçen sene birçok olay oldu fakat en önemlisi Büyük Anavatan Savaşı Zaferi'nin 70 yıl dönümü oldu. Bu zaferi babalar ve dedelerimizin önünde onurla anıyoruz" dedi.

Öte yandan Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) tarafından düzenlenen anket sonuçlarına göre, Rus vatandaşlarının%43'ü 2015 yılının en önemli olayının Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonu olduğunu ifade etti. Vatandaşların%26'sı 2015'in en önemli olayı olarak Rusya ve Türkiye arasındaki krizi,%25'i ise Ukrayna'da yaşanan olayları önemli bulduğunu söyledi. Kamuoyunun Fikri Fonu (FOM) ise ankete katılanların%47'sinin 2015 yılının Rusya için 2014'den daha kötü geçtiğini aktardığını açıkladı. Buna göre Rus vatandaşlarının sadece%10'u 2015'in daha iyi olduğunu ifade etti.

HİTLER'İN MAĞLUP EDİLDİĞİ TARİH

Sovyetler Birliği'nin 1941 – 1945 yılları arasında Hitler Almanyasına karşı yürüttüğü savaş Rusya'da Büyük Anavatan Savaşı olarak adlandırılıyor. Hitler ordularının mağlup edildiği 9 tarihi Mayıs tarihi de Büyük Anavatan Zaferi olarak kutlanıyor. Bundan 69 yıl önce, 1945 yılında Sovyet Orduları önünde mağlup olan nazi Almanyası, kayıtsız şartsız teslim olmak zorunda kalmıştı

Editör: TE Bilişim