Port Technology International’ın(Uluslararası Liman Teknolojileri) son web seminerindeki konuşmacılara göre, COVID-19 salgını, denizcilik endüstrisinde elektronik Konşimento'nun (B / L) benimsemesi için son itici güç olabilir.

Web semineri sırasında konuşan Rotterdam Limanı Dijital Stratejisi Martin Thijsen’e, Dünya Ekonomik Forum Ağı'nda moderatör olan Wolfgang Lehmacher tarafından elektronik bir Konşimento'nun tedarik zincirinde tam olarak kullanılacağına inanıp inanmadığı soruldu.

Thijsen, COVID-19 salgınının dünya genelindeki limanlarda artan mal birikmesini ortadan kaldırma gereğinin, elektronik Konşimento'nun daha hızlı benimsenmesi anlamına gelebileceğini iddia etti.

Thijsen, “Şimdiye kadar birden fazla deneme oldu ancak COVID-19 bunu hızlandıracak” dedi. “Şu anda malların serbest bırakılamayacağını görüyoruz çünkü kağıt konşimentolar sınır kısıtlamaları nedeniyle olması gereken yerlere ulaşamıyor ve dolayısıyla insanlar belgeyi fiziksel olarak damgalayamıyor. Asıl Soru,“Bu dijitalleşmeyi olarak nasıl kalıcı hale getirebiliriz?” sorusudur. Tartışmamız gereken konu budur. ”diye devam etti.

Uçtan uca tedarik zincirinin ve liman dijitalleşmesinin gerçek değerinin açıklanması, PTI’nın denizcilik endüstrisinin karşılaştığı en büyük makro ve teknolojik konularla ilgili tartışmalar dizisinin en sonuncusu oldu.

İleriye doğru atılacak en büyük adımlardan biri, limanların, “altyapı olarak dijital hizmetler” sağlaması gerekliliği ki ancak bu, limanların, yalnızca diğer limanlarla yapabileceği bir şey. Bu amaçla, tedarik zincirinin “akıllı bağlı limanlar ağına” ihtiyacı vardır.

Editör: TE Bilişim