BİR ACI KAYIP DAHA 
 
İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri öğretim üyelerinden değerli hocamız büyüğümüz Prof. Dr. Mesut Savcı 13 Kasım Cuma günü (dün) bir süredir kalp rahatsızlığına bağlı komplikasyonlar sonucu yatmakta olduğu Medical Park hastahanesi yoğun bakım servisinde ebediyete intikal etmiştir.

Prof. Mesut SAVCI 6 Aralık 1923 de Suadiye-İstanbul'da doğmuş, ilk ve orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde 1942 yılında tamamlamış ve İstanbul Teknik Üniversitesi-Makine Fakültesi-Gemi İnşaatı Şubesi'nden Haziran 1948'de yüksek mühendis olarak mezun olmuştu.

1 Ekim 1948 - 30 Ekim 1949 arasında vatani görevini yapmış ve Taşkızak tersanelerinde gemi inşaatı projelerinde çalışmıştı.   Bir süre Gümrük Muhafaza Deniz Komutanlığı'nda çalıştıktan sonra, Mayıs 1952'de Makine Fakültesi, Gemi İnşaatı II kürsüsüne asistan olarak atanmıştı. İTÜ'de"yeterlik tezini" Mart 1952'de tamamlamış, Kasım 1954'te "doçent"olmuş ve Ocak 1963'te profesörlüğe yükseltilmişti.

Prof. Mesut SAVCl Gemi İnşaatı Şubesi/Fakültesi'nde  gemi mukavemeti laboratuarını kurmuştu. İTÜ yayınları arasında 5 adet telif kitabı olan Savcı İTÜ-Teknik Okulunda Makine Bölüm başkanlığı (1963-1972), Gemi Enstitütüsü Müdürlüğü(1966-1975) ve fakülte temsilcisi olarak 23 yıl senato üyeliği yapmıştır.

Çok iyi derecede İngilizce, Fransızca ve Almanca bilen Savcı yurtdışında yıllarca çalışamış, Türk Loydu'nun kuruluşunda görev almış, dokuzuncu ve onuncu dönemlerde Oda Yönetim Kurulu üyeliği ve ondördüncü dönemde Oda Yönetim Kurulu 2. Başkanlığı yapmıştı.

Hocamıza Allah'tan rahmet, eşine, kızlarına, dostlarına, İTÜ camiasına ve bütün meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.

Hocamızın cenazesi 16 Kasım 2009 Pazartesi günü saat 12.30'da İTÜ Taşkışla Binası'nda düzenlenecek törenden sonra, Levent Camii'nde kılınacak ikindi namazın ardından Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilecektir.
 

Editör: TE Bilişim