Prestij Ödülüne Amme Borcu Gölgesi

IMO Genel Sekreteri bu ay bir törene katılmak için Türkiye'ye gelebilir. Ancak tören organizatörlerinden birisi çalışanlarının sigorta primlerini 2 yıldır ödememiş.

KaptanHaber.com'a ulaşan belgelere göre ödül törenini organizatörlerinden biri hakkında 2 yıldan fazla süredir hiç ödemediği SGK prim borçları için  icra takibi başlatılmış.

IMO Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos'u, INTERTANKO İcra Kurulu Başkanı Peter Swift'i  business clas uçakta seyahat ettirebilen, 5 yıldızlı otellerde konaklatabilen kuruluşun tüyü bitmemiş yetimin hakkını 2 yıldır ödememesi sektörde şaşkınlık yarattı.

Devlet Muhatap Almıyor

Amme Borcu; Türkiye'de "Tüyü bitmemiş yetimin hakkı" olarak da biliniyor. Amme borcu sayılan vergi borcu, sigorta prim borcu gibi borçlar ödenmeden Devlet borçlu kurumu muhatap almıyor. 5766 Sayılı Kanun İle Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’da (AATUHK) Yapılan Değişikliklere göre pek çok işlem amme borcu bulunmadığına dair belge aranılarak yerine getirilebiliyor.

"Yetim hakkı ödensin öyle gelsin"

Sigorta prim borçları ödenmeyen çalışanlar hiç bir sağlık desteğinden yararlanamıyor, hastanelere SGK kapsamında kabul edilmiyorlar.

Devlet kurumları amme borcu olan kuruluşa ödeme yapmıyor, önce amme borçlarını kapatması isteniyor.

Denizhaber.Com sektörümüzde prestij ödüllerini destekliyor. Ancak denizcilik sektörünün vicdanını rahatsız eden husus, amme borcunun öncelikle ödenmemesi.

Bizim haberimizin amacı da , öncelikle amme borcunun ödenmesi, uluslararası kişiliklerin ondan sonra getirilmesidir.

Çünkü bir tarafta amme borçları ve yetim hakkı gölgesinde böyle bir törenin yapılması, devletin muhatap almadığı bir organizasyonun prestij ödülü vermesi hele uluslararası kişiliklerin bu törene katılmaları ülkemiz açısından olumsuz bir görünüm ortaya çıkarabilir.

 

 

Editör: TE Bilişim