Polisin Göl Kıyısında Buz Mesaisi

Konya'nın Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, vatandaşları uyararak, donan Beyşehir Gölü'nün kıyılarında buz üzerinde kayak yapılması ve yürünmesine izin vermiyor.

Beyşehir Gölü'nün büyük bölümü aşırı soğukların etkisiyle buzla kaplandı. Kıyılardaki buz kalınlığının artması üzerine bu durumu değerlendirmek isteyenler, özellikle güneşin kendini gösterdiği öğle saatlerinde soluğu buz tutan kıyılarda alıyor. Çocuklar ve gençler buz üzerinde kayak yapmak isterken, gençlerin buz üzerinde bir şişeyi futbol topu yerine koyarak maç yapması ve bazılarının güreş tutması ise yürekleri ağza getiriyor.

Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, buz üzerinde gezinti ve kayak yapanların, bisiklet sürenlerin hatta gölde maç yapanların sayısının artması üzerine harekete geçti. Sahil bölümünde gezinti yaparken çok sayıda kişiyi buz üzerinde gören İlçe Emniyet Müdürü Osman Bilgin'ın talimatı üzerine polis ekipleri, kıyılarda adeta seferberlik ilan etti. Buz üzerindekileri yaptığı anons ve uyarılarla karaya çıkaran polis ekipleri, sahilde sürekli olarak devriye gezdi. Kıyılarda özellikle çocukların buz üzerinde kayıp

talihsiz bir kaza yaşamaması için önlem alan ekipler, Eşrefoğlu Köprüsü ile adacık arasında kalan bölümlerde buz nöbeti tuttu.

Yetkililer, buz üzerine çıkmanın tehlikeye davetiye çıkarmak olduğunu belirterek, "Talihsiz bir kaza ve üzücü bir sonla karşılaşmamak için çocuklarımızın ve gençlerimizin buz üzerine çıkmamaları gerekiyor. Büyüklerimizin de küçüklerine örnek olması, buz üzerine çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunması, gerekirse polis ekiplerine haber vermesi, hayati tehlike açısından hayli önem arz ediyor" dedi.

Öte yandan, gölün donması nedeniyle limanlarında mahsur kalıp hareket edemeyen motorlu tekneler yüzünden balıkçılık faaliyetleri de bölgede tamamen durdu.

sondakika.com

Editör: TE Bilişim