Güney Kore'deki Feribot Faciası

 Polis, feribot şirketinin sahibi olduğunu tahmin edilen iş adamını bulmak için operasyon düzenledi 5 kişi gözaltına alındı.

Güney Kore'deki Feribot Faciası, Güney Kore'de polis, iki ay önce batan ve 300'den fazla kişiye mezar olan feribotun sahibi olduğu tahmin edilen iş adamını bulmak için operasyon düzenledi. Yaklaşık 6 bin çevik kuvvet ekibi, 74 yaşındaki Yoo Byung-eun'u arama çalışmaları kapsamında, üyesi olduğu kilisenin de bulunduğu Anseong bölgesindeki bir yerleşkeye baskın yaptı. Baskın sırasında kilisenin birçok üyesinin, polisin bölgeye girmesini engellemek için zorluk çıkardığı bildirildi.

Operasyonda Yoo'yu sakladıkları ve baskın sırasında kaçmasına yardımcı oldukları gerekçesiyle 4, baskını engelleme girişimi nedeniyle de 1 kişi gözaltına alındı. Kazayla ilgili Sewol feribotunun mürettebatından 15 kişi, dün mahkeme karşısına çıkmıştı.

Soruşturma kapsamında 28 Mayıs'ta şirket sahibi Yoo'nun kızı 47 yaşındaki Yoo Som-Na, Paris'te gözaltına alınmıştı. Güney Kore yetkilileri, kazanın ardından yurt dışına kaçtıkları saptanan feribot şirketinin sahibi Yoo Byung-Eun ile ailesi hakkında uluslararası arama kararı çıkartmıştı. Güney Kore, şirketin sahibinin yakalanması konusunda bilgi verenlere 500 bin dolar ödül verileceğini ilan etmişti. Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden 6325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, 16 Nisan'da Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü. 325'i lise öğrencisi 476 kişinin bulunduğu feribottan 174 kişi kurtulmuştu.

Kazanın ardından başlatılan arama çalışmalarında 292 kişinin cesedi bulunmuştu. Hala kayıp olan yolcuların bulunması için arama çalışmaları devam ediyor. Halk arasında büyük tepkiye neden olan feribot kazasını "cinayet" olarak niteleyen Devlet Başkanı Park Geun-hye, kazaya ilk müdahalenin yetersiz olduğunu kabul etmiş ve özür dilemişti.

Kurbanların ailelerinin sevdiklerini korumak ve kurtarmak için yeterince çaba göstermemekle suçladığı Başbakan Chung Hong-won da istifasını sunmuştu

Editör: TE Bilişim