Ocean Builders adlı ve aynı zamanda yüzen deniz konutları geliştiren bir şirket, bir zamanların öncüsü olan Pasific Dawn yolcu gemisini satın almak için bir anlaşmaya girdiğini bildirdi.

1991 yılında inşa edilen ve kariyerinin çoğunu Princess Cruises ve P&O Australia ile işleten gemi, pandeminin seyir üzerindeki etkisi nedeniyle filosunu elden çıkarma işlemlerini hızlandıran P&O’nun ana şirketi Carnival Corporation tarafından satılıyor.

Ocean Builders operasyon müdürü ve önemli bir yatırımcı olan Chad Elwartowski'ye göre, şirketin 4 Kasım'da Akdeniz'de yolcu gemisini teslim alması planlanıyor. Satoshi olarak yeniden adlandırılacak geminin operasyonlarının yönetimiyle ilgilenmek için Columbia Cruise Services ile birlikte çalışıyorlar.

Denizde kalıcı konutlar yaratma kavramı!

Amerikalı bir bitcoin girişimcisi olan Elwartowski, hükümetlerin hak iddia ettiği bölgenin dışında denizde kalıcı konutlar yaratma kavramı olan Seasteading adlı bir hareketin öncüsü olarak da biliniyor. 2019'da o ve Taylandlı kız arkadaşı, Tayland kıyılarının 12 mil açıklarındaki yüzen evine el koyan Tayland hükümetiyle ters düşmüştü. Hükümet çifti ülkenin egemenliğini ihlal etmekle suçlamıştı.

''Amacımız, denizde nasıl sürdürülebilir bir şekilde yaşayacağımızı bulmak!''

Yeni projesi hakkında konuşan Elwartowski, “Panama'da teknoloji ve yenilik için bir merkez oluşturmayı dört gözle bekliyoruz. Amacımız, denizde nasıl sürdürülebilir bir şekilde yaşayacağımızı bulmak.'' dedi.

Denizhaber.com

Hedef teknoloji merkezi olmak!

Elwartowski hedefin, teknolojilerini kontrollü bir ortamda test etmek isteyen girişimciler, göçmenler, dijital göçebeler ve kripto para şirketleri için bir teknoloji merkezi olmak olduğunu belirtiyor. Ocean Builders ek olarak, gemide tatil, araştırma ve ofis alanları için kiralık alanlar sunacaklarını söylüyor.

Apartman dairesine benzer şekilde satılacak!

Ocean Builders, aynı zamanda "Kripto Yolcu Gemisi" olarak da anılan Ocean Dawn'ın mülkiyetini aldıktan sonra, güverte 10'daki kamaralardan başlayarak, onları bir apartman dairesine benzer bir şekilde satmayı planlıyor. Alıcılar, işletim giderlerini karşılamak için aylık bir ücret ödeyerek ve apartman tarzı kurallara tabi olarak kabinlerinin tam ve süresiz mülkiyetini alacaklar.

İlk satış, 5-28 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleştirilmesi planlanan müzayedelerde olacak ve satılık 200 kabinden oluşacak. Bunlar geçici olarak 25.000 ila 50.000$ arasında fiyatlandırılıyor. Toplamda 2.020 kişi kapasiteli toplam 777 kabin bulunacak.

Ticari alanlar bireysel şirketler tarafından işletilecek!

Sakinler ayrıca, restoranlardan barlara, salonlara ve kumarhanelere ve ayrıca fitness merkezine kadar geminin tüm olanaklarına erişebilecek. Ticari alanlar bireysel şirketler tarafından işletilecek.

Ayrıca gemideki tüm satın alımlar için bitcoin kabul edeceklerini söyleniyor.
 

Editör: TE Bilişim