Piri Reis Üniversitesi Tuzla Kampüsünde yapılan diploma töreni ile ilk mezunlar diplomalarını aldı. Diploma töreni oldukça kalabalık ve coşkulu geçti. Törende okul birincisi ve derece alan öğrencilere ödülleri İMEAK DTO yönetim kurulu başkanı Metin Kalkavan, DTO meclisi üyeleri ve hocaları tarafından verildi. Okul birincisi okul kütüğüne ilk çivisini çaktı.

Piri Reis Üniversitesi mezuniyet töreninde Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Piri Reis Üniversitesi’nin “Kendisini denizciliğe adamış, adını deniz tarihinin önemli isminden almış, denizciliği milli ülkü olarak benimsemiş Piri Reis Üniversitemizin ilk mezuniyet törenine hoş geldiniz. Bugün artık ben Piri Reis’ten mezun oldum diyenlerin ilk günü. Bugün öğrencilerimiz ve hepimiz için çok mutlu bir gün. Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın kurulmasıyla yola başlandı. Ardından üniversite olma şartının gelmesiyle ayrı bir mücadele yaşandı. Neticesinde 2008 yılında üniversitemiz kuruldu. Denizcilik Fakültesi ve Gemi İnşa bölümünde ilk öğrenciler alındı. 2013 yılında mükemmel bir kampüste eğitime geçildi. Prof. Dr. Osman Kamil Sağ başta olmak üzere tüm idari kadro çok çalıştı. TÜDEV ve DTO’nun katkılarıyla bugünlere geldik” dedi.

Prof. Dr Oral Erdoğan konuşmasını "Artık açık denizlerde Piri Reis haritasının üzerinde güvenli bir şekilde ‘yelkenler fora’ diyorsunuz. Yolunuz açık olsun” diye tamamladı.

Kalkavan: Bu denizcilik ordusuna DTO olarak para akıtmaya devam edeceğiz.

Deniz Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı Metin Kalkavan'da diploma töreninde bir konuşma yaptı. Kalkavan konuşmasında okula yaptıkları desteğin süreceğini belirterek"“22 seneyi konuşuyoruz. Çok emek verdik. Türk insanı olarak hep zoru seçeriz, zoru başarmaya çalışırız. Türk Deniz Eğitim Vakfı’nın kuruluşu da böyle bir hikaye. Dünyada benzeri olmayan bir durum, bir sektörün bir araya gelip eleman eksikliğini gidermek için yola çıktığı bir vakıf. Bugün geldiğimiz noktada diyoruz ki, iyi ki bu vakfı kurmuşuz."dedi.

Diploma töreninden sonra okulun bahçesinde kokteyle geçen davetliler ve öğrenci velileri bando takımının gösterileri ile mezuniyet gecesine devam ettiler.

 

 

Editör: TE Bilişim