BAŞBAKAN  RECEP TAYYİP ERDOĞAN PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ’NDE...

PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ  2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİ  02 Ekim 2010 Cumartesi Günü, saat 14.30’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile Üniversite Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.

Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölümlerinde 132 , Mühendislik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Bölümünde 30 yeni öğrencinin Eğitime başladığı Piri Reis Üniversitesinde, 2009-2010 Döneminde Denizcilik Fakültesinde eğitime başlayan 138 öğrenci ile birlikte toplam öğrenci sayısı 300 oldu.

Üniversiteden DenizHaber'e yapılan açıklamada,  "Türkiye’de yine bir İLK’i gerçekleştirerek SMALL CRAFT DESIGN konusunda eğitime başlayan Piri Reis Üniversitesi  ilk yılından itibaren DERSHANEYİ TERSANEYE taşıyarak çok özel bir eğitim verecektir." denildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Mühendislik Fakültesine giren öğrencilerin %90’ı Üniversiteyi İLK 3 tercihlerinde  seçmişlerdir. Denizcilik Fakültesinde ise bu oran %73.5’dur. 2009 girişli öğrencilerde bir YÖK başarı kriteri olan bu oran %65 olup, Piri Reis Üniversitesi ösym.gov.tr verilerine göre vakıf üniversiteleri arasında 1., tüm üniversiteler arasında ise 5. sırayı almıştır.

Eğitim dilinin %100 İngilizce olduğu Piri Reis Üniversitesinde yurt dışı ve içinden göreve alınmış 35 kadrolu, 12 kısmi görevli 47 Öğretim Elemanı görev yapmaktadır. Yaklaşık 6 Öğrenciye 1 kadrolu Öğretim Elemanının düştüğü Piri Reis Üniversitesinde 2012 -2013 Öğretim Yılında MARPOL Konvansiyonunun yaşatılıp,uygulanacağı Türkiyenin İLK çevre duyarlı YEŞİL Kampüsüne taşındıktan sonra 6000 Öğrenci ,400 Öğretim Elemanını içeren,yaklaşık 20 ayrı denizcilik programında eğitim veren uluslararası bir Denizcilik Eğitim  Mükemmeliyet Merkezi planlanmaktadır.

Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi  şu anda, yukarıda belirtilen Üniversite Eğitim Kadrosuna ilaveten kısmi görevli 32 Uzakyol Kaptan/BaşMühendis  Öğretim Görevlisi ile ayrıca 10 Üniversiteden 252 öğrenciye eğitim vermektedir.

2011 yılında Yüksek Lisans /Doktora Eğitimlerininde başlayacağı Piri Reis Üniversitesi, bundan böyle kendi Öğretim Elemanlarını, kendisi  ulusal/uluslararası araştırmalar yaparak yetiştirecektir.

Kuruluşunun ilk yılında gerçekleştirdiği Uluslararası atılımlar ile tüm Dünyada adını şimdiden duyuran Piri Reis Üniversitesi mezunlarına şimdiden çok sayıda yabancı Denizcilik Şirketlerinden talep vardır. 2010 Haziran Ayında DÖDER ile birlikte düzenlenen Istanbul 2010 Avrupa’nın Kültür Başkenti Projesi olan Uluslararası Denizkızı Kongresine 5 Kıtadan, 42 Ülkeden, 70 Denizcilik Üniversite/Eğitim Kuruluşundan 586 Öğrenci katılmış, STCW 2010 değişiklikleri ile ilgili yayınlanan Uluslararası Ortak Deklerasyonun yıl boyunca tüm Dünya  Denizcilik Eğitim Platformlarında duyurulması ile ilgili yetki Piri Reis Üniversitesine verilmiştir. Dünyada Uluslararası Denizkızı Öğrenci Kongresi ile yine bir İLK’i başlatan Piri Reis Üniversitesinin bu çok başarılı  girişimi dünyada yankı yapmış, Kongrenin  şimdiden 2011 yılında Mısır İskenderiye Denizcilik Üniversitesinde, 2012 yılında ise de muhtemelen  Polonya’da yapılması kararlaştırılmıştır."

Editör: TE Bilişim