Denizcilik Üniversitesi Ekimde açılıyor

Deniz Ticaret Odası'nın desteğiyle Türk Deniz Eğitim Vakfı tarafından kurulan Piri Reis Üniversitesi Ekim ayında eğitim-öğretime başlayacak.   

Ağırlıklı olarak denizcilik alanında eğitim verecek olan üniversiteye ilişkin Sarayburnu'ndaki Ankara Gemisi'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, Piri Reis Üniversitesi'nin Deniz Ticaret Odası'na kayıtlı 7 bin 500 denizcilik şirketinin maddi ve manevi destekleriyle kurulduğunu belirtti.

Yerleşkesi Tuzla'daki üniversitede mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, fen-edebiyat fakülteleri ile denizcilik yüksekokulu,fen ve sosyal bilimler enstitülerinin yer alacağını aktaran Sağ, bu yıl 174 öğrencinin eğitim göreceğini söyledi.

Üniversitede eğitimin uluslararası denizcilik alanında kullanılan dil olması nedeniyle İngilizce olarak yapılacağını ifade eden Sağ, öğrencilere mezuniyet sonrası iş garantisi verdiklerine de işaret eden, mezunların Türk ve yabancı denizcilik şirketlerinde istihdam edileceklerini kaydetti.

 Eğitici kadrolarında denizci kökenli öğretim üyelerinin yer aldığını bildiren Sağ, sözlerine şöyle devam etti:

''Piri Reis Üniversitesi öğrencileri, 5 kıtadan eğitim iş birliğinde bulunan toplam 51 denizcilik üniversitesinin alt yapı imkanlarından ve eğitici kadrosundan da eğitimleri boyunca istifade edecek. Üniversitede, deniz ve liman işletme, yatçılık ve yat işletmeciliği, sigortacılık, taşımacılık, bilgisayar programcılığı, otomasyon ve kontrol, lojistik, brokerlik, gemi inşaatı ve gemi makinaları, güverte, gemi makinaları işletme bölümlerini içerecek 2 yıllık meslek yüksekokulu ve sürekli eğitim merkezinin eğitimlerinin başlatılması da planlandı.

Tüm Türkiye içen denizci kökenli öğretim üyesi yetiştirmek için bir AB uluslararası proje çalışmasını da başlatmış bulunuyoruz. Piri Reis Üniversitesi bir denizcilik üniversitesi olarak dünyanın tanınmış denizlik örgütleri ve yabancı armatörlük şirketleri ile de iş birliği içinde olacak ve danışmanlık yapacak. Bu üniversitenin mezunlarını tüm dünya denizciliği tanıyacak.''

Prof. Dr. Osman Kamil Sağ, Piri Reis Üniversitesi'nin alanında dünyada bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Basın toplantısına, üniversitenin Mütevelli Heyeti İcra Komitesi Üyesi Müfit Yıldırımalp ve fakülte dekanları katıldı.(aa)

Editör: TE Bilişim