PINAR-E Lampedusa Limanı'na yanaşıyor

Birleşmiş Milletler yetkilisi, Pınar-E mürettebatının sahile çıkarılıp otele yerleştirileceğini, sağlık kontrolünden geçirildiktyen sonra geminin yola devam edeceğini bildirdi.

Lampedusa adası; Afrika ve Sicilya'ya eşit uzaklıkta, Akdeniz'in ortasında küçük bir ada. Siyasi olarak İtalya'ya bağlı olsa da fiziki olarak Afrika'nın parçası sayılıyor çünkü ada ile Afrika arasında deniz derinliği 120 metreyi geçmiyor.

7000 nüfusu barındıran adada su kaynağı bulunmuyor. Yağmur sularından içme suyu üretiliyor.

Kaçak göçmenlerin yolu üzerinde

Lampedusa adası; Afrika'dan Avrupa'ya geçmek isteyen kaçak göçmenlerin yolu üzerinde. Bu nedenle adada kaçak göçmenler için bir barınma yurdu yapılmış.

2009 yılında bu barınma evindeki kaçak göçmen sayısı 2000'e ulaşmış. Birleşmiş Milletler, 850 kişi kapasitesi olan barınma merkezinin 2000 kişi barındırdığı için İtalya'yı uyarmış.

Pınar-E Sfax'a yoluna devam edecek

Pınar E Gemisi armatörü Hedef Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdoğdu; bu sabah DenizHaber.Com'a yaptığı açıklamada gemideki tüm mürettebatın sağlık kontrolünden geçirilip gemide gerekli dezendektan işlemlerinin yapılması ve geminin yeniden hijyenik koşullarının sağlanmasından sonra geminin Sfax'a yoluna devam edeceğini bildirdi.

Barış Erdoğdu, ayrıca geminin Kaptanı Taygun Aşık ve tüm mürettebatının bu olayda gösterdikleri yardımseverlik ve insani yaklaşımdan dolayı gurur duyduğunu bildirdi.

Lampedusa Limanı

Editör: TE Bilişim