PIL ve Wan Hai, güçlerini K Line ile birleştirdi

Kısa adı PIL olanPacific International Lines ve Wan Hai Lines Çin Trans-Pasific düzenli hat taşımacılığı seferlerini iptal ederek, K Line'nın Pasific West Coast-1 programına katıldı.

Şubat ayı son haftasında yürürlüğe girecek olan anlaşmaya göre, Çin mahreçli yüklerdeki azalma devam ettiğinden PIL ve Wan Hai Lines'ın ayrı ayrı bu limanlar bağlantılı gemi tahsis etmelerine artık imkan kalmamıştı.

PIL Genel Müdür Yardımcısı Tan Chor Kee, Çin ağırlıklı pazarın düzenli hat şirketlerini son derece zor duruma ittiğini işaret ederek "Düşen yük hacmi karşısında adeta kırmızı alarm veren bu sektörde programlarımızı yeniden düzenlemekten başka çare kalmamıştı." dedi. K Line birtaraftan PSW-1 hattında sefer yapan 5,500 teu kapasiteli beş konteyner gemisinin sayısını üçe indirirken Wan Hai ve PIL bu hatta 5,500 teu kapasiteli birer gemiyle yer alacaklar.
 
Durum iyice kötüleşecek

Wan Hai ve PIL Pasifik limanları bağlantılı seferlerinde yer alan 5 adet 2,500 teu kapasiteli konteyner gemisi ise yeni bir düzenlemeyle başka bölgelere kaydırılacaklar. K Line ile işbirliğinde daha yüksek kapasiteli, fakat sayıca daha gemiyle maliyetlerden tasarruf imkanı bekleniyor.

Tan Chor Kee gelecek aylardan daha çekinceleri olduğunu belirterek, "Korkarız gelecek aylarda durum daha kötü olacak" dedi. Geçen sene aralık ayında PIL ve Wan Hai Asya-Avrupa hattı servisini askıya almıştı ve kendilerine ait yükler için Cosco Container Lines slot anlaşması yapmışlardı. PIL‘in filosunda 106 konteyner gemisi bulunmakta. Singapore merkezli olan şirket gemi kiralama koşullarını ve terminal kiralarını azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim