Tek cidarlı tankerler için belirlenen 1 ocak itibariyle yürürlüğe giriyor. Kuralı uygulayacak olan ülkeler kadar kısıtlamaya gitmeyecek  limanlar da var.

Uluslararası arenada tek cıdarlı tankerlere 2010 yılı mihad olarak verilirken Hindistan deadline’ı 2015 olarak kabul ettiğini açıkladı. GE Shipping filosunda bulunan 25 yaşını aşmış tek cidarlı gemilerin hurdaya satılmasını planladıklarını doğruladı ve 5 gemisini ise 2010 itibariyle phase out yapacağını bildirdi. 10 adet tek cidarlı gemisi bulunan Hindistan Gemicilik Kooperatifi de bu gemileri gelecek yıl itibariyle hurdaya çıkaracağını belirtti. 5 gemisini phase out yapan SCI’nin diğer 10 gemisi de 25 yaşı aşmış bulunuyor. 5.1 milyon dwt taiıma kapasitesine sahip 76 gemisi bulunan Hindistan kamu şirketi SCI, üç yıl içinde 31′i yeni olmak üzere 37 tane daha gemi almayı planladığını açıkladı.

Yönetmeliğin yürürülüğe girmesine kısa bir süre kalmışken Kore Avrupa Birliği ve ABD tek cidarlı tankerleri 1 ocak itibariyle limanlarına almayacağını açıkladı. Orta Doğu, Singapur, Japonya ve Çin ise sınırlandırmaya gitmeyeceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim