''Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler Toplantısı'' İstanbul’da yapıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın destekleri ile PEMT’20 (Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler) Toplantısı İstanbul’da yapıldı.

TPAO’nun yerli ürün kullanımını artırma hedefi çerçevesinde, yerli tedarikçileri sektöre kazandırmak, karşılaşılan sorunlar karşısında alternatifli özgün çözümler geliştirilmesini sağlamak, faaliyetler ve tedarik süreçlerine ilişkin gerekli bilgilendirmelerin yapılarak, doğru zamanda doğru iş birliklerinin oluşumuna fırsat yaratmak amacıyla sektörün önemli paydaşları bir araya geldi.

Toplantının ana başlıkları; petrol – doğal gaz kapsamında kara ve deniz operasyonlarında alınan hizmetleri, kullanılan malzemeleri, ekipmanları, teknolojileri ve sistemleri içerdi.

Toplantının açılış konuşmasını Türkiye Petrolleri A.O. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin yaptı.

Melih Han Bilgin’in konuşmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, enerji piyasasındaki son durumu anlattı.

Açılış konuşmalarından sonra ‘Milli Enerji Bağlamında Türkiye Hidrokarbon Sektörü’ başlıklı panel düzenlendi.

Panele; Türkiye Petrolleri A.O. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, TPIC Genel Müdür Yardımcısı Yunus Selçuk Arık, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Ertuğrul Çetinkaya, TÜBİTAK Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Abdullah Karaman, GİSBİR Genel Sekreteri Mehtap Özdemir ile Türk Loydu Dış İlişkiler Müdürü Mehmet Avcı konuşmacı olarak katıldı.

PEMT’20’nin öğleden sonraki bölümünde ‘Deniz Operasyonları Servis Hizmetleri ve İş Güvenliği / Çevre Koruma Hizmetleri’, ‘Petrol Sahası Kimyasalları’, ‘Teknoloji ve Sistemler’, ‘Yüzey Üretim Sistemleri’, ‘Kara Alanları: Kuyu Sındaj/Tamamlama Ekipmanları’ ve Kara Alanları: Kuyu Sondaj / Tamamlama Servis Hizmetleri’ başlıklı toplantılar gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim