Petrol aramada yerli teknoloji

Doğal kaynak arama çalışmalarını hızlandıran Türkiye, petrolde arama ve üretim süreçlerinde kullanılan teknolojinin yerlileştirilmesi için harekete geçti. Bu kapsamda 10 Şubat'ta 'Biz, bize yeteriz' sloganıyla İstanbul'da milli teknojiler çalıştayı düzenlenecek. Çalıştayda teknolojinin yerlileştirilmesi için adımların hızlandırılması istenecek.

Dört sismik arama ve sondaj gemisiyle Doğu Akdeniz'de hidrokarbon aramada yeni bir dönemin kapısını aralayan Türkiye, şimdi de petrolde arama ve üretim süreçlerinde kullanılan teknolojinin yerlileştirilmesi için harekete geçti. 10 Şubat'ta 'Biz, bize yeteriz' sloganıyla İstanbul'da milli teknojiler çalıştayı düzenlenecek. Çalıştayda teknolojinin yerlileştirilmesi için adımların hızlandırılması istenecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Enerji ve Maden Politikası'nın üçlü sac ayağını oluşturan "arz güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir piyasa" stratejisinin yerlileştirme ayağını güçlendirmek için yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Bu kapsamda petrol arama ve üretim süreçlerinde kullanılan teknolojinin yerlileştirilmesi ve ihtiyaçların yerli tedarikçilerden karşılanması amacıyla Türkiye Petrol Endüstrilerinde Milli Teknolojiler Çalıştayı (PEMT) düzenlenecek. Çalıştay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımı ve Türkiye Petrolleri'nin (TPAO) ev sahipliğinde "Biz, bize yeteriz" sloganıyla 10 Şubat'ta İstanbul'da düzenlenecek. Türkiye'nin dört bir tarafından ve birçok farklı sektörden iş insanlarının katılacağı çalıştay ile petrol endüstrisinde yerli teknoloji kullanılması adına önemli bir adım daha atılacak. PEMT yerli tedarikçileri ve TPAO'yu bir araya getirecek ve yerli teknolojik dönüşümü hızlandıracak. Çalıştay kapsamında yapılması planlanan iş birlikleri ile sondaj gemileri Fatih ve Yavuz'a da yerli teknoloji tedariği sağlanması hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim