GAZ SIZINTISI UCUZ ATLATILDI

Aliağa Petlim liman inşaatında taşeron firma Ayson Geoteknik ve Denizcilik İnşaat bünyesinde çalışan işçiler dün akşam saatlerinde kaynak yaptıkları sırada zehirlendikleri iddiasıyla Aliağa Devlet hastanesine kaldırıldılar.

İşçilerden birkısmına olay yerinde ilk müdahale yapılırken, yaklaşık 20 işçi hastaneye sevkedildi. 3 saat hastanede serum takılan ve oksijen verilen işçiler daha sonra taburcu oldular. İşçiler yaşadıkları olayı “Biz limanda kaynak işi yapıyorduk. Arkadaşlarımızdan bazıları sapır sapır yere düşmeğe başladılar. Olay duyulur duyulmaz sağlık ekipleri yerde yatan arkadaşlarımıza müdahale ettiler. 17-18 arkadaşımız hastaneye ambulanslarla kaldırıldı. Burada biz kaynak işi ve fore kazık işinde çalışıyoruz.

GAZ SIZINTISI UCUZ ATLATILDI

Daha önce de böyle bir olay yaşamıştık. Petkim’in isteği doğrultusunda kan ölçümleri yapılmıştı. Zehirlenme ile ilgili bir şey çıkmamıştı.” şeklinde anlattılar. Taşeron firma yetkilileri olayla ilgili Aliağa Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verirken, Petkim’in bölgede devamlı gaz ölçümü yaparak kontrol ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim