Pendik'te 16 Kilogram Afyon Sakızı

Gümrük Muhafaza ekiplerinin Pendik'te İran plakalı bir TIR'da yaptığı aramada piyasa değeri 250 bin YTL olan 16 kilogram afyon sakızı ele geçirildi. Olayda İran Uyruklu TIR sürücüsü gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İran'dan Pendik RO-RO Limanı'na gelerek transit olarak Avusturya'ya gitmek isteyen İran uyruklu M.K. yönetimindeki IR-14688 plakalı TIR, uyuşturucu kaçakçılığı şüphesiyle Gümrük Muhafaza ekiplerince GAMA-RAY cihazından geçirildi. Taramada uyuşturucu izine rastlamayan ekipler, risk kriterleri çerçevesinde TIR'ı arama ambarına alarak detaylı arama başlattı. Gümrük muhafaza ekipleri ve narkotik köpeği Alev'in yardımıyla TIR'da yapılan aramada, sürücü mahallindeki koltukların sırt bölümünün içerisine gizlenmiş yaklaşık 16 kilo afyon sakızı ele geçirildi. 

Pendik RO-RO Limanı'na gelerek görevlilerden konuyla ilgili bilgi alan İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, "Bu çalışma arkadaşlarımızın tamamen kendi gayretleri ile ortaya çıkartılan bir uyuşturucu operasyonudur. Bu olay 2008 yılının ilk olayıdır. Arkadaşlarımızın 2007 yılında sadece İstanbul'da yapmış oldukları 1 ton civarındaki uyuşturucu yakalamalarından sonra 2008 yılında da aynı başarıyı göstereceklerinin işaretidir." şeklinde konuştu.

İran uyruklu sürücü M.K'nin gümrükteki işlemlerin tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceği öğrenildi. (CHA)

haberler.com

Editör: TE Bilişim