Yozlaşma ve teslimiyet

TEKEL yazınızda (25.3.2005) iktidar partisinin içerisinden bazı milletvekillerinin de yapılan yanlışlıklara itiraz etmeye başladığını, ancak bugüne kadar gazetecilerin, muhalefet milletvekillerinden ve iktidar partisine mensup milletvekillerinden hiçbir cevap alamadığını haklı olarak ifade etmişsiniz.

Herhalde bu, AKP’nin siyaset literatürüne kazandırdığı ‘tüccar siyaset’ olsa gerek.

Bir milletvekili olarak Plan Bütçe Komisyonu gibi önemli bir komisyonda gazetecilerin, milletvekillerinin ve bürokratların önünde Bayındırlık ve İskan Bakanı’na, ‘Sayın Bakan siz hangi gerekçeyle İstanbul Pendik’te yapılan kaçak RO-RO Limanı’na imar planı yaptınız. Bu izni neyin karşılığında verdiniz’ sorusuna hiçbir yanıt alamadım.

Devletin bütün birimlerinin kaçak ve imara aykırı olduğunu bildiği, hiçbir yasal başvuru yapılmadan, hiçbir planda yeri olmayan bir RO-RO Limanı inşaatını Maliye Bakanı iki defa ziyaret eder, ilgisi olmadığı halde imar planlarını Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yapar, sonra Liderbahis da mahallenin ortasına yapılmış RO-RO Limanı’na ulaşımı sağlayabilmek için viyadüklerle, tren yolu geçitleriyle yol yapılmaya çalışılırsa bu hepimize kanunsuzlukların hangi düzeye geldiğini açıkça gösterir.

Bayındırlık Bakanlığı’nın imar durumu verdiği bu RO-RO Limanı’nın kaçak olduğu, bu sebeple yıkılması ve inşaatının durdurulması gerektiğini ifade eden Pendik Belediyesi’nin, Kaymakamlığı’nın, İstanbul Valiliği’nin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın, bütün bu birimler adına konuyla ilgili tespitlerde bulunmak üzere Denizcilik Müsteşarlığı’nın görevlendirdiği bilirkişinin yazı ve raporları var. Belge niteliğindeki bu resmi yazışmalar bugüne kadar hem ilgililerin dikkatine yeniden sunuldu, hem de basında genişçe yer aldı. Ancak sonuç değişmedi. RO-RO Limanı tamamlanmak üzere.

İşin ilginci bakanlar, ilgili bürokratlar sorulan sorulara cevap veremezken, basına da defalarca yansımış bu konularla ilgili olarak devletin hiçbir biriminin bugüne kadar harekete geçmemiş olmasıdır. Ne dersiniz, topyekûn bir yozlaşma ve teslimiyetin içerisine mi sürükleniyoruz?

Kemal KUMKUMOĞLU İstanbul Milletvekili

(Kaynak: Hürriyet Gazetesi, Yalçın Bayer)

Editör: TE Bilişim