Alman Büyükelçiliği, Alman Patriot-hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye gemiyle nakline yarın sabahı Lübeck-Travemünde limanından başlanacağını, yükleme işlerinin de akşama doğru tamamlanacağını belirtirken, "Geminin 21 Ocak'ta İskenderun limanına ulaşması beklenmektedir" dedi Türkiye'ye konuşlandırılacak olan Alman Patriot bataryalarının Türkiye'ye gemiyle nakline yarın başlanıyor. Patriot sistemlerini taşıyan geminin 21 Ocak'ta İskenderun limanına ulaşması bekleniyor.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Alman Patriot-hava savunma sistemlerinin Türkiye'ye gemiyle nakline yarın yerel saatle 07: 30 dolaylarında, Lübeck-Travemünde limanından başlanacak.

Yaklaşık 300 araç ve 130'u aşkın Container'in yükleme işleminin hazırlığının silahlı kuvvetlerin lojistik uzmanlarınca 3 Ocak'tan bu yana sürdürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada teçhizatın nakliyesinin Danimarkalı gemicilik işletmesi DFDS'e ait "Suecia Seaways" gemisiyle gerçekleştirileceği belirtildi.

-GEMİ 21 OCAK'TA İskenderun'A ULAŞACAK-

Büyükelçilik, açıklamasında Alman Patriot sistemlerinin Türkiye'ye gönderilmesi kararının 14 Aralık'ta Alman Federal Meclisince verildiği anımsattıktan sonra "Nakliye deniz yoluyla gerçekleştirilecektir. Burada, 2006 yılında Almanya ve Danimarka arasında imzalanmış olan ve Federal Ordu'nun operasyonları çerçevesinde Almanya'ya stratejik nakillerde sivil gemi kapasitesi teminini öngören işbirliği sözleşmesi devreye girmektedir" dedi.

Silah sistemlerinin ve malzemelerin yüklenmesinin akşama doğru tamamlanmış olacağını belirten Büyükelçilik, "Geminin 21 Ocak'ta İskenderun limanına ulaşması beklenmektedir" bilgisini verdi.

Editör: TE Bilişim