Avustralya yetkilileri, bir hafta önce yine aynı bölgede sığınmacıları taşıyan teknenin batmasının ardından Noel Adası’nın kuzey açıklarında 150 kişiyi taşıdığı tahmin edilen bir teknenin alabora olduğunu bildirdi.

Avustralya Deniz Güvenliği Dairesi teknenin günün erken saatlerinde acil durum çağrısı yaptığını söyledi.

İlgili HaberlerPasifik’te arama kurtarma çalışmaları200 kişiyi taşıyan tekne Pasifik'te battı İlgili Konularİnsan Hakları, Uzak Doğu-Okyanusya
Açıklamaya göre kaza olduğu sırada bölgede bulunan iki ticari deniz aracı yolcuların sudan çıkarılmasına çalışıyor, iki Avustralya deniz kuvvetleri gemisinin ise kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yolda olduğu kaydedildi.

Geçen hafta Avustralya sınırları dâhilinde ki Noel Adası açıklarında bir tekne alabora olmuştu.

Teknenin 200 yolcusu olduğu düşünülüyor, kazadan sonra 110 kişi kurtarılmış, 17 kişinin ise denizden cesetleri çıkarılmıştı.

Deniz Güvenlik dairesi açıklamasında “Avustralya saati ile sabah 10:30 sıralarında bir ticari gemi bölgeye ulaşmış ve bize de teknenin battığını ve insanların suda olduğunu bu tekne yetkilileri haber vermiştir” ifadelerine yer verildi.

Avustralya’nın kuzeyindeki Noel Adası, ülkeye sığınmak isteyen mülteciler tarafından geçiş noktası olarak kullanılıyor.

Mültecileri deniz yoluyla adaya ulaştırmaya çalışan genellikle bakımsız ve eski tekneler, kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyor.

Editör: TE Bilişim