Paris Liman Devleti Denetimi Mutabakat Zaptı (Paris MoU)’nun her yıl düzenli olarak çıkardığı Yıllık Raporu Ağustos 2013 itibariyle yayınlanmış olup, Türk Bayrağı Beyaz Liste’deki yerini korumuştur.

 2010-2012 yılları arasında toplamda 88 Türk Bayraklı gemi Paris MoU’ya taraf limanlarda alıkonmuş olup, -0,53 Excess Factor ile geçtiğimiz yıllara göre performansını daha yukarı taşımıştır.

2012 Beyaz Liste’nin en iyi performans gösteren Bayrak Devleti -1,95 Excess Factor ile Fransa olurken, en iyi performans gösteren tanınmış organizasyon ise -1,92 Excess Factor ile American Bureau of Shipping (ABS) olmuştur.

Türk Loydu ise -1,43 Excess Factor ile 10. sırada yer almıştır. 2012 yılı içerisinde denetlenen tüm gemilerde karşılaşılan başlıca beş eksiklik olarak “Yangın Araç ve Gereçleri, Seyir Güvenliği, Yaşama ve Çalışma Koşulları, Can Kurtarma Araçları ve Doküman ve Sertifikalar” başlıklarının vurgulandığı rapor DTO web sitesinin “Türk Bayraklı Gemi Tutulmaları” (http://www.denizticaretodasi.org.tr/Sayfalar/GemiTutulmalari.aspx# ) bölümünde yayınlanmaktadır.

Editör: TE Bilişim