Panama Heyeti, GİSBİR’i Ziyaret Etti

Panama Denizcilik Otoritesi Başkan Yardımcı Agustín Moreno, İstanbul Panama Başkonsolosu Andrés Gregorio Nuñez Sanchez, Teknik Yetkili Eng. Wilfredo Jaen ve Gemi Mürettebatı Yetkilisi Sevinç Koruklu’dan oluşan Panama Heyeti, 14 Eylül 2015 tarihinde Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilgehan Bayramoğlu, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Orkun Özek, Genel Sekreter Kemal Gür ve Genel Sekreter Vekili M. Ercan Özokutucu ile bir araya geldi.

Panama heyeti; GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilgehan Bayramoğlu, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Orkun Özek ve Genel Sekreter Kemal Gür'den Türk tersaneleri hakkında ayrıntılı bilgi aldı.  Panama Denizcilik Otoritesi Başkan Yardımcı Agustín Moreno, GİSBİR’e göstermiş olduğu misafirperverlikten ve verilen bilgilerden ötürü teşekkürlerini sundu. Panama ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin, kendileri için son derece memnuniyet verici olduğunu dile getiren Panama Denizcilik Otoritesi Başkan Yardımcı Agustín Moreno, GİSBİR ile Panama arasındaki son resmi temas sonrasında, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin olumlu yönde artış göstermeye devam ettiğini söyledi.

 Panama’nın özellikle Türkiye’deki varlığını daha da güçlü hale getirmek, Türk tersanelerine ve armatörlerine sadece gemi tescili işlemleri, belgeleme, sertifika, gemi adamı prosedürleri konusunda değil, Panama’ya yatırım ve Türk denizcilerinin Panama bandralı gemilerde çalışması gibi konularda da ileri seviye bir hizmet sağlamak amacıyla faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını anlattı.Ayrıca İstanbul Panama Başkonsolosu Andrés Gregorio Nuñez Sanchez’in ve geçtiğimiz yıl İstanbul Panama Başkonsolosluğu bünyesinde açılan SEGUMAR Teknik Ofisi’nin, Türk tersanelerine ve armatörlerine bilgi ve hizmet sunmak amacıyla ellerinden gelen desteği sağlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Bilgehan Bayramoğlu, ziyaretleri dolayısıyla Panama Heyeti’ne birer anı objesi takdim etti.

Editör: TE Bilişim