Panama Başkonsolosu Nunez  Kocaeli'nde Ağırlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez’i makamında kabul etti.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, diplomatik ilişkilerin 1950 yılında tesis edildiği Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez’i makamında konuk etti. Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Av. Vedat Doğusel’in de hazır bulunduğu birliktelikte iki ülke arasında son yıllarda gerçekleşen yakın iş birliğinin öneminden bahsedildi. Deniz ticaret hacmi başta olmak üzere iki ülkenin geliştirilebileceği alanların üzerine değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede Başkan Karaosmanoğlu, konuk Başkonsolos Nunez’e Kocaeli hakkında genel bir bilgilendirme yaptı.
430 Türk Armatörün Panama bayraklı gemisinin dünya ticaretinde aktif bir şekilde çalıştığını sözlerine ekleyen konuk Başkonsolos Andres Gregorio Nunez, “Türkiye-Panama gemi taşımacılığı günümüzde çok üst seviyeye çıkmıştır. İstanbul’daki ofisimizde gemi taşımacılığı noktasında yatırımcılara destek oluyoruz. Türkiye-Panama arasında denizcilik başta olmak üzere eğitimi noktasında iş birliği anlaşmaları var” diyerek iş birliği noktasında yeni açılımlara ve gelişmelere açık olduklarını da ifade etti.
Türkiye-Panama arasında kentlerin kardeş şehir çalışmalarının önemine de vurgu yapıldığı görüşmede Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İki ülke arasında yapılacak ticari gelişmelerin yanı sıra kardeş şehir iş birliğiyle yeni ticari açılımlarının desteklenmesine dönük katkılarımızı vermek için çaba göstereceğiz. Ülkemizin 2023 hedefleri noktasında bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Kocaeli’nde ki organize sanayi bölgeleri, çevre yatırımları ile ulaşım projeleri hakkında Panama İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez’e detaylı bilgi. Samimi ve verimli geçen görüşme karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim