Dünyanın sayılı denizcilik şirketlerinden Mubariz Mansimov’un sahibi olduğu Palmali Holding’in 20. Yıl kutlamaları, önceki akşam Çırağan Sarayı’nda gerçekleşti.

20. yıl kutlamalarında başarılı sanatçı Sibel Can, Kubat, Elnur, Rusya’nın starlarından Nikolar Baskov, Azerbaycan’ın ünlü yıldızı Brillant Dadaşova sahne aldı.. 5 kıtada ve 7 denizde faaliyet gösteren, filosunda 100’den fazla gemi bulunan; petrol, petrol ürünü ve kuru yükte 200 milyon tonun üzerindeki toplam taşıma kapasitesiyle dev zincirler arasında yer alan Palmali Şirketler Grubu kurucusu Mubariz Gurbanoğlu Mansimov’un ev sahipliğini üstlendiği görkemli davete yaklaşık 500 kişi katıldı. Rus ve Azeri işadamlarının ağırlıkta olduğu davetliler arasında Bülent Eczacıbaşı, Fikret Orman, Orhan Gencebay, Hakan Ateş, Fettah Tamince, Fatih Saraç, Mustafa Taviloğlu, Murat Tokat, Mustafa İlbak, Vahit Mustafayev, Zafer Yıldırım, Ercan Saatçi, Taylan Bilgen, Mehmet Akbay, Mehmet Demiri Emin Saraç, Eymen Saraç, Serra Tokar, Serdar Cümbüş, Mahsun- Ece Kırmızıgül, Ali Ağaoğlu , Hülya Avşar, Ali Kibar, Hamdi Akın, Metin Şentürk, Müşerref Akay, Hasan Yeşildağ ve ünlü modacı Fakhriya Khalafova gibi isimler hazır bulundu.

“PALMALİ TÜRKİYE’DE YATIRIMLARINA DEVAM EDECEK”

Geceye oğlu Mübariz ile katılan Mansimov, basın mensuplarına verdiği röportajda “Bugün 20. yılımızı kutluyoruz. Bizimle beraber kutlamamızı paylaşan herkese minnettarım. Denizcilikte 20 sene iyi bir zaman. İnşallah 20’de değil, 40’ta değil, 50 de değil de her zaman devam edecek. Palmali Türkiye’de denizcilik sektöründe yatırımlarına devam edecek. Palmali bir Türk markasıdır. Dünyada da var, var idi ve olacak. 2019’da dünyadaki konjonktüre bakanlar için Türkiye çok iyi bir yerde bana göre. Hiç panik yapmamak lazım. Dünyada belli bir ekonomi darlığı var ancak her darlığın da bir genişliği var. Sonuna kadar böyle olacak diye bir şey yok. Türkiye çok genç bir nesile sahip. Bütün imkanları var. 2019’un Türk halkı için çok uğurlu olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı. Ünlü işadamı, gecenin açılış konuşmasında da “Hoşgeldiniz. Bizim için bu anlamlı güzel günü kutlamak için gelen herkese teşekkürler. Biz buradayken kaptanlarımız fırtınalarla boğuşuyorlar, bugün buraya gelmemizde en büyük pay denizcilere aittir. Onlara minnettarım, önlerinde başımı eğiyorum” sözleriyle büyük alkış aldı. Kutlama gecesinde sahneye ilk olarak Kubat çıktı.  Kubat “Çok özel bir insan bizi bir araya getirdi. Azerbaycan’ın Türkiye’deki itibarına büyük katkı sunan ve bu dostluk için adeta canını veren bir isim, Mubariz Mansimov... Sizinle gurur duyuyoruz. Başarılarınız daim olsun” dedi. Kubat’ın şarkılarına Azerbaycan’ın yıldızı Brillant Dadaşova da danslarıyla eşlik ederek geceye renk kattı. Kubat’tan hemen sonra sahne alan Elnur Hüseynov, dünya müziklerinden seslendirdiği parçalarla konukları mest etti.

SİBEL CAN’DAN UNUTULMAZ PERFORMANS!

Ünlü sanatçı Sibel Can da ‘Senden Başka Kimsem Yok’ şarkısıyla başladığı performansı ve danslarıyla herkesi büyüledi. Enerjik halleriyle dinleyenleri coşturan Can, şıklığı ve zarafetiyle de dikkat çekti.  Can da Palmali’nin 20. Yılını “Güzel alkışlarınız için sonsuz teşekkür ediyorum. 20. yıl şerefine düzenlenen bu gecede aranızda olmak gurur verici. Nice yıllar hep birlikte kutlayalım” cümleleriyle tebrik etti.

PALMALİ AİLESİ 20. YILI KUTLAMAK İÇİN PASTA KESTİ!

Palmali Holding’in kurucusu Mübariz Gurbanoğlu Mansimov, 20. Yılı kutlamak için getirilen pastayı tüm iş ortakları ve çalışanlarıyla birlikte kesti. Sibel Can, ‘Severek Ayrılalım’ şarkısında ise salonda bulunan duayen sanatçı Orhan Gencebay’la yıllar önceki gibi düet yaptı.

MAHSUN KIRMIZIGÜL’DEN SÜRPRİZ ŞARKI!

Can, salonda bulunan Mahsun Kırmızıgül’ün de yanına giderek ‘Kendisi aileden olduğu için bizi kırmayacaktır’ dedi ve ‘Kardeş Türküsü’ eşliğinde sanatçıyı sahneye davet etti. Mahsun Kırmızıgül ise “Palmali’ye bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Daha güzel günler sizi bekliyor olacak. 12 yıldır sahneye çıkmadığım için zorlanıyorum ama beraber söyleyelim” şeklinde konuştu ve Sibel Can’la ‘Mihriban’ı okuyarak herkesi duygulandırdı.

Davette Palmali Şirketler Grubu Başkanı Mübariz Mansimov da bir konuşma yaptı, tüm çalışanlarına teşekkür etti. 

Mübariz Mansimov yirminci yılda akşam sadece bir gruba teşekkür etti “onlara baş eğerem” dedi  onlar.;
“Gemilerimde çalışan Kaptanlar mühendisler gemiciler ve yağcılar. Onlara borçluyum bugünlerimi “ dedi. 
Gecede en baş köşeye de resmi üniforma giymiş kaptanlarını oturttu. 
Deniz emekçilerine verdiği değer ve bu duyarlı davranışı alkış aldı.

Gecede Kubat, Elnur ve Sibel Can sahne aldı.

20. yıl pastası kesildi

PALMALİ’NİN TARİHÇESİ

Palmali Şirketler Grubu’nun internet sayfasında şirketin tarihçesi şöyle anlatılıyor: Palmali Şirketler Grubu, 1998’de Türkiye’de kuruldu. Şirket, başlangıçta Türk limanlarını ziyaret edenler dahil olmak üzere, İstanbul Ve Çanakkale Boğazı’ndan geçen gemilere acentelik hizmetleri veriyordu. Ancak, Palmali’nin kendi filosunu kurma girişimini başlatması çok zaman almadı. Şirket kurucularının ana amacı, Karadeniz ve Hazar Denizi bölgelerinde en önde gelen gemicilik şirketi konumunu kazanmaktı. Pratik deneyim ve profesyonel anlamda eğitim verilen personel, şirketin, uluslararası arenada çok daha geniş kapsamlı hedeflere ulaşması gerektiğini kanıtladı. Şirket, günümüzde Rusya, Karadeniz, Akdeniz, Hazar ve Baltık Denizi’nin iç limanları arasında taşımacılıkta en güçlü şirketlerin rakibi olarak sınıflandırılmakta ve  dünya çapında taşımacılık pazarında lider şirketler arasında yer almaktadır.

Editör: TE Bilişim