ÖZEL DENİZCİLİK KURSLARI DERNEĞİ (ÖZDENKUR) KURULDU.

Türkiye de Milli Eğitim Bakanlıgına bağlı 39 adet Özel Denizcilik Kursunun katılımına açık olarak kurulan derneğin kurucuları ; ÖZEL BİLİMSEL DENİZCİLİK GEMİADAMLARI YETİŞTİRME KURSU (İstanbul) ÖZEL EKOL DENİZCİLİK GEMİADAMI YETİŞTİRME KURSU (İstanbul) ÖZEL MERCAN DENİZCİLİK ve GEMİADAMLARI KURSU (İstanbul) ÖZEL AKADEMİ DENİZCİLİK (istanbul) ÖZEL ÇAPA DENİZCİLİK KURSU (Samsun) ÖZEL SAMSUN DENİZCİLİK VE GEMİ ADAMLARI KURSU (Samsun) ÖZEL YENİ VİRA DENİZCİLİK VE YELKEN OKULU (Göcek) Olarak belirlendi. Dernek Denizcilik Eğitiminde Standartların Yükseltilmesi, Usulsuz sertifikasyon ile Mücadele ve Denetim, Yönetmelik ve Yönerge gibi mevzuat Düzenlemelerine Görüş Oluşturmak ve Üyelerinin Haklarını Korumak Amacıyla kuruldu. Derneğin merkezi Istanbul olarak belirlendi.

Dernek Kuruluşu İle  İlgili basın Duyurusu Şöyle;

Özel Denizcilik Kursları Derneği Kuruldu

            Çağdaş dünyada, üretim fonksiyonuna direkt veya dolaylı yollarla katkı sağlayan tüm kuruluşları başarıya götüren en önemli etkenin ‘insan’ olduğu kabul edilmektedir. Denizcilik sektörünün de geliştirilmesi ve dünya çapında hak ettiği yeri alması için yapılması gerekli en önemli yatırım, yüksek standartlara sahip gemiadamlarının yetiştirilmesidir. Unutulmamalıdır ki insana yapılan yatırım, geri dönüşüm kazancı en yüksek olan yatırımdır.

 Günümüzde gemiadamlarımızın yetiştirilmesi için ana kaynak Denizcilik Meslek Liseleri, Denizcilik Fakülteleri ve Özel denizcilik Eğitim Kurumlarıdır. Ayrıca hızla değişim yaşanan ve IMO tarafından, tüm taraf devletlerce uygulanması gereken sertifikasyon programlarının da eğitim talebinin yaklaşık % 80’lik bölümü Özel Denizcilik kursları tarafından karşılanmaktadır. Burada söz konusu olan, aslında bir çoğumuzun farkına bile varmadığı, yüksek yoğunluklu eğitim-işlem hacmi söz konusudur ve bu talebin tamamına yakını özel eğitim kurumları tarafından karşılanmaktadır.

 

            Türk Denizcilik sektörüne gemiadamı yetiştirmek ve yetişmiş gemiadamlarının, günün gereklerine göre sertifika eğitimlerine tabi tutmak gibi direk insan odaklı çalışan bu Özel Denizcilik Eğitim Kurumlarını, bir çatı altında toplayarak, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, sektöre daha fazla katkı sağlanacağı aşikardır. Eğitimde kalitenin artması, gemiadamlarının kalitesinin artmasını, iş sektörünün genişlemesini ve Türk devletinin prestijinin artmasını sağlayacaktır. Parolamız ‘EĞİTİM,EĞİTİM,EĞİTİM ve HER ZAMAN EĞİTİM’ dir.

Özel Denizcilik Kursları Derneğinin ana hedefi;

 Türk gemiadamlarının seviyelerini, en gelişmiş ülke gemiadamlarının seviyelerinin üstüne çıkartmak için gerekli birlik ve beraberliği sağlamak,

Eğitim kurumlarının ciddi, düzenli ve sistemli çalışmalar yapmaları konularında, teşvik etmek ve desteklemek,

Özel denizcilik eğitim kurumları arasında bilgi ve eğitim imkanlarının paylaşımı konusunda ortak hedef belirlenmek, işbirliği içerisinde en mükemmele birlikte sahip olunması için, kolektif bir çalışmayla bilginin paylaşımını sağlamaktır.

Kuruluş aşaması yedi Özel Eğitim Kurumu ile gerçekleşen Derneğimizin, belirtilenen prensipler ışığında gereklilikleri sağlayan ve derneğe katılma arzusu taşıyan tüm özel Denizcilik eğitimi veren kurumlara açıktır. Derneğin Kurucu Başkanı olarak, derneğimizin denizcilik sektörüne ve devletimize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Hepinizin pruvası neta ve denizleri sakin olsun.

 

KURUCU BAŞKAN

İhsan GÖNÜL

Editör: TE Bilişim