Türk gemisine saldırı 
 
Nijerya açıklarında Türk gemisi korsanların saldırısına uğradı, 3 kişi yaralandı

Avrupalı Gateway firmasına 3 ay önce kiralanan Türk gemisi Özay-5 dün gece Nijerya Lagos Limanı'na girmek için sıra beklerken 6 silahlı korsanın saldırısına uğradı.

Gemideki elektronik eşyalar, personelin cep telefonları ve paraları ile geminin kasasındaki parayı çalan korsanlara direnen İkinci Kaptan Volkan Seçkin omuzundan aldığı iki bıçak darbesiyle yaralandı. Gemide bulunan yükün temsilcisi Nijeryalı personelin ise kolu ve burnu kırıldı. Personelin "tehlike" butonuna basması üzerine paniğe kapılan korsanlar havaya ateş ederek kaçtı. Lagos'ta hastanede tedavi altına alınan yaralılar, tedavi sonrası Türkiye'ye gönderilecek.

TEHLİKE MESAJI GELDİ

Blue Tankers Şirketi Genel Müdürü Naci Nurova, dün gece saat 23.00'da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden bir görevlinin kendilerini aradığını belirterek, "Özay-5 adlı gemimizden 'tehlike mesajı' aldıklarını ve gemiyle irtibata geçmemiz gerektiğini söyledi. Tehlike mesajı üzerine gemiyi aradım. Telefonu Elektrik Zabiti Cüneyt Bayraktar açtı. 6 kişi ellerinde Kalaşnikof otomatik silahlarla gemiye çıkmış. Hepsini köprü üstüne kilitlemişler. Bayağı bir panik havası vardı. Tüm personelin cep telefonları, geminin kasasındaki 600 doları, salondaki LCD televizyon ve geminin telefonuna kadar elektronik ne varsa almışlar" dedi.

DİRENİNCE BIÇAKLANDI

Avrupalı Gateway firmasına içindeki 16 personeliyle birlikte kiraladıkları geminin, 3 aydır bu bölgedeki ülkeler arasında benzin taşıdığını belirten Naci Nurova şunları söyledi:

"Kaptan Özcan Ada ve 16 Türk mürettebatla birlikte gemide yükün temsilcisi Nijeryalı bir süperkargo bulunuyordu. Korsanlar ilk teması güvertede bu Nijeryalı temsilci ile sağlamışlar. Onun burnunu ve kolunu kırmışlar. Daha sonra bütün personeli salona toplamışlar. Hepsini soymuşlar. Bu sırada direnen 2'inci Kaptan Volkan Seçkin sol omuzunun üstünden iki bıçak darbesi yemiş. Bu sırada arbede yaşanmış. Bu sırada bir personel tehlike mesajı gönderen butona basmış.

Korsanlar paniğe kapılarak gemiyi terk etmişler. Yaralı arkadaşımıza ilk müdahaleyi gemi kaptanı yapmış. Gemiyi Lagos Pilot bölgesine kaldırdık. Konsoloslukla irtibata geçerek bir hastane ayarlandı. Koruyucu acentamız yaralı personellerimizi bu hastaneye götürdü. Şu anda her hangi bir problem yok. Gemiye 5 yeni personeli gönderdik. Yaralı arkadaşlarımızı tedavi biter bitmez Türkiye'ye alacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim