Mega Yatlar Türkiye'de

Türkiye'de hızla gelişen marina sektörü, mega yat üreticilerinin de iştahını kabarttı. İtalyan devi Overmarine Group, Mangusta markalı lüks yatları için İstanbul'da ofis açtı Türkiye'de son dönemde artan marina yatırımları, lüks yat üreticilerini de ülkeye çekmeye başladı. İtalyan devi Overmarine Group, Ultramar işbirliğinde Mangusta markalı lüks yatları için İstanbul'da satış ofisi açtı. Overmarine Group'un Pazarlamadan Sorumlu Direktörü ve Mangusta yatlarının sahibi Francesco Frediani, Avrupa'da marinaların dolması nedeniyle, yeni yatların rotalarını Türkiye'ye kırdığını söyledi.

PAZAR PAYINDA İTALYA'YI GEÇER

Frediani, Türkiye'nin lokasyon olarak da önemli bir noktada olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Birkaç yıl içinde Türkiye'nin İtalya, İspanya, Hırvatistan ve Fransa gibi dünya marinacılığında öncü ülkelerin önüne geçeceğini düşünüyoruz. Avrupa'da ekonomik kriz yatçılık sektörünün pazar payını daralttı." Mangusta yatlarının, geliri 30 milyon eurodan fazla olan kişilere hitap ettiğinin altını çizen Frediani, bu yılki hedeflerinin 3 yat satmak olduğunu belirtti. Frediani, "Türkiye'de müşterilerimiz hazır" dedi.

KİŞİYE ÖZEL ÜRETİM

Dünyadaki en büyük 'open tekne' modellerinin Overmarine Group'a ait tersanelerde üretildiğini söyleyen Frediani, "Ürün grubumuzda 11 Maxi Open yat bulunuyor. Dünyadaki en hızlı maxi open yat da Mangusta 165 modeli" diye konuştu. Overmarine Group'un İtalya'da Viareggio, Massarossa, Massa, Pisa ve Toskana'da 10 adet üretim tesisi olduğunu vurgulayan Frediani, Mangustalar'ın kişiye özel olarak üretilebildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim