13 Ocak tarihinde Çanakkale Boğazı Nara Burnu Feneri önlerinde karaya oturan Yunanistan bandıralı, ''Anangel Dynasty'' adlı yük gemisini kurtarmak için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Kıyı Emniyeti ve Gemi kurtarma İşletmelerine ait beş römorkörün katıldığı kurtarma operasyonunda başarı sağlanamayınca, KEGKİ tarafından gemide bulunan 164 bin 993 ton demir cevheri yükünün, belirli bölümünün başka bir gemiye aktarılması çalışmalarına başlandı.

KEGKi tarafından kiralanan DEVAL Denizciliğe ait 17 bin tonluk "HAKKI DEVAL" gemisi limbo operasyonu için bölgeye intikal etti. Yetkililerden alınan bilgiye göre limbo işleminde bir gemi yetersiz kaldığı zaman, DEVAL Denizciliğe ait 15 bin tonluk "LEYLA DEVAL" gemisinin de bölgeye gönderileceği öğrenildi.

Brezilya'nın Tubarao Limanı'ndan Romanya'nın Constanza Limanı'na 164 bin 993 ton demir cevheri taşıyan, 288 metre uzunluğundaki yük gemisi, Çanakkale Boğazı'nın manevra yapılması en güç noktalarından biri olan Nara Feneri önlerinde karaya oturmuştu.

DenizHaber.Com-Özel

Editör: TE Bilişim