OTOBÜS ARAS NEHRİNE UÇTU

Aras Nehri'ne uçan otobüsten yaralı olarak kurtarılarak Erzurum'da tedavi altına alınan bir yolcu, hayatını kaybetti. Kazada ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi Karakurt yakınlarında Aras Nehri'ne uçan otobüsten yaralı olarak kurtarılan Nahile Askerova'nın, tedavi gördüğü Aziziye Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi.

Aziziye Araştırma Hastanesi'nde 6 yaralanın tedavisinin sürdüğü, Numune Hastanesi'nde tedavi edilen 17 yaralıdan 8'nin taburcu edildiğini ifade edildi.

Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürü Yalçın Mumcu, kazanın hemen ardından bölgeye 25 kişilik bir ekiple gelerek, arama ve kurtarma çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

Arama kurtarma ekibinde 7 dalgıç bulunduğunu belirten Mumcu, ''Otobüste henüz bulunamayan 9 kişinin nehirde kaybolduğu tahmin ediliyor. Dalgıç ekibimiz 4 kilometrelik bir alanda arama ve taramalarını sürdürüyor. Hava kararmadan kaybolduğu tahmin edilenleri bulmayı hedefliyoruz'' dedi.

"YOLDAN GEÇENLER KURTARDI"

Aras Nehri’ne uçan yolcu otobüsünden yaralı kurtarılan Nahcıvan uyruklu Vekil Caferov, "Yoldan geçenler bizi kurtardı" dedi.

Aras Nehri’ne uçan yolcu otobüsünde yaralanan ve Kars Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Caferov, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Kaza Cratosslot anında uyumaya çalıştığını ifade eden Caferov, şunları söyledi:

"Bir anda otobüs uçtu. Ayağımı hissetmiyordum. Suyun kenarında bir ağaç parçası vardı. Ona tutunarak sudan çıktım. Benim gibi diğer yaralılar da yardım için bağırıyorlardı. O sırada yoldan geçenler durarak, bizi kurtardılar.’ Kardeşinin oğlunun sünnet düğünü alışverişi için gittikleri İstanbul’dan döndüklerini anlatan Caferov, "Yarın sünnet düğünümüz vardı. Alışverişten dönerken kaza oldu. Oğlumla beraber yaralandık ve tedavimiz yapılıyor"dedi.

Azeri uyruklu yolcuların çoğunlukta olduğu otobüste, Rus uyruklu 1 kişinin de yaralandığı bildirildi. Kazada yaralananların isimleri şöyle:

''Alişan Rızayev, Yahya Salman, Gülşen Abdulleheva, Keramet Abdullahyev, Hüseyin Hasanov, Şahin Mehmedov, Muzaffer Mehmedov, Meydan Mehdiyev, Müsait Mehmedov, Emine Ergun, Keziban Yılmaz, Cengiz Abdullah, Akif Kenan, Naile Akseroğlu, Zarife Abbasova, Rahman
İbrahimov, Yaşar Muradov, Reşadov Tanrıverdi, Abbas Türkseven, Mert Dağcı, Gül Dağcı, Emine Şanlı, Afadin İbrahimov, İsmail Sahavet, Anar Herziyov, Kamil Valiyev, Şamil Haciyev, Vehir Cevheray, Musa Telek, İsa Telek, Hüseyin Mehmedov, Mirali Seydioğlu, Yusuf Caferoğlu, SudubeMustafayev, İdane Kaybaskova, Nusret Caferov, Lacil Caferov, Sadi Alibaylı, Sevinç Sagaroza.''

Kaynak:A.A

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim