Murat Dalyan ODEK'i neden kurduklarını yazdı

Oruç Reis Denizciler Kulübü denizcilik endüstrimizin değişik alanlarında faaliyet gösteren işadamları ve profesyonel yöneticiler arasında iletişimi güçlendirerek... Oruç Reis Denizciler Kulübü denizcilik endüstrimizin değişik alanlarında faaliyet gösteren işadamları ve profesyonel yöneticiler arasında iletişimi güçlendirerek Türk denizciliğinin küresel pazardaki payını ve marka bilinirliğini artırma amacıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşudur.

Sektörümüzün bugün dünya denizciliğinde hak ederek geldiği saygın yer için, emeği olan herkese minnettarız. Sektörümüzün tüm dinamikleri ile beraber uyum içinde ve paylaşımcı olmayı en büyük ilkelerimizden sayıyoruz.

Hepimizin ortak paydası ve sevdamız olan “deniz” den gelen dinamizm ile 13 kişi ile 2010 yılı Haziran ayında çıktığımız yolda, sektörden aldığımız geri dönüşlere ve ulaştığımız üye sayısına bakarak çok rahatlıkla şunu mutluluk ve gururla söyleyebilirim ki bu sevdayı paylaşan sadece biz değilmişiz. Bu kadar kısa zamanda bu kadar çok kişiye ulaşmamızı ve sektörümüzün nicedir özlemini çektiği birlikteliği ve sinerjiyi yaratan yegane şey olan bu ortak sevdamız çıktığımız bu zorlu yolda en büyük dayanağımızdır.
Dernek üyelerimiz arasında birlikteliği en üst düzeyde gerçekleştirmek için özel geceler ve etkinlikler düzenlenmekte, ODEK kimliğimizle resmi ziyaretler gerçekleştirilmekte ve önemli denizcilik fuarlarına katılım gösterilmekte.

Çağımızda en önemli şeyin bilgiye sahip olma ve bilgi paylaşımı olduğunu göz önünde tutarak sektörümüze uzun yıllar farklı alanlarda emek vermiş birçok değerli işadamımızın bilgi ve tecrübelerini paylaştığı ihtisas sunumları düzenlenmekte.
Sektörde ilk adımlarını atan gençlerimize denizciliğin duayenleri 'Genç Denizciler Söyleşileri'nde tecrübelerini aktarmaktalar.
Denizciliğimizi sesinin uluslararası camiada duyurması yolunda en önemli katkılarının başında gelen ve her geçen gün daha çok takip edilen Turkish Marine Post, alanında Türkiye’de ilk olan gazetemiz 5000 tirajıyla Akdeniz havzasının ve Avrupa'nın önde gelen denizcilik kurumlarına ulaştırılıyor. Bu rakamı daha da yukarılara çekeceğiz.

Halen krizde olan sektöre yeni bir soluk getirme, değişik imkanları yerlerinde görme adına potansiyel vaat eden pazarlara yurtdışı geziler düzenlemeye devam edeceğiz. Hedefimiz ortalama 2 ayda bir potansiyel pazarlara gezi düzenleyerek, yeni yatırım olanaklarını yolunu açmaktır. Bu geziler yeni pazarlar arama amaçlı olmakla birlikte denizciliği bizden daha gelişmiş ülkelere gidilerek teknoloji transferi yapmak maksadı da gözetilmektedir.
“Gemi Sahipleri ve İşletmecileri” , “Gemi İnşa ve Yan Sanayii” ve “Hizmet Sektörü” komitelerinde ortak dertleri/sorunları olan üyeleri bir araya getirerek çözüm arayışları ve sektörün eksiklerinden olan ortak hareket etme kültürünü yayma noktasında önemli bir rol oynamakta.

Yılda 2 kez düzenlediğimiz “Ortak Akıl Toplantıları” ile sektörün çeşitli problemlerine söyleyecek sözü olan herkesi dinleyerek çözüm arayışlarında bulunmaktayız.

ODEK ayrıca sektörümüzün ihtiyaç duyduğu düzenli bilgi akışını detaylı raporlar, analizler,bültenler,çeviri haberler ve bir portal işlevi gören websitesiyle sağladı.

ODEK, denizcilik alanında tüm sektörleri barındıran iş adamları düzeyinde ilk ve halen tek sivil toplum kuruluşudur.

ODEK'in uzun vadeli vizyonu Türk denizciliğinin uluslararası arenada payını arttırarak adından bahsedilen, sözü geçen bir güce ulaşmasına katkıda bulunmak ve aynı zamanda da denizciliğimizin temsil anlamında en güçlü sesi olmaktır.

Murat DALYAN
Oruç Reis Denizciler Kulübü
Yönetim Kurulu Başkanı

Editör: TE Bilişim