Orkinos Çiftliğine ‘hayır’
    
Seferihisar Belediyesi ve Çevre Koruma Derneği'nin temmuz ayından beri yürüttükleri ‘Orkinos Balık Semirtme Çiftliklerine Hayır’ kampanyasına çevre örgütü Greenpeace'in Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı) gemisi de katıldı. Bine yakın Seferihisarlı ve yarımadadan gelen destekçiler, ellerinde meşalelerle teknelere binerek Greenpeace gemisini ziyaret gitti. Sığacık Meydanı'nda yükselen tek ses Sığacık'a ‘Orkinos Çiftliği kurdurmayacağız’ oldu. Kampanyada toplanılan 10 bin imza TBMM ve ilgili bakanlıklara gönderilmek üzere zarflara kondu.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çevre Koruma Derneği Başkanı Vahdi Sarıkaya ve bine yakın çevre dostu Seferihisar Sığacık'ta buluştu. Sığacık açıklarına demirleyen 'Gökkuşağı Savaşçısı’na teknelerle giden yurttaşların 'Orkinos çiftliği istemiyoruz' seslerine Greenpeace üyeleri alkışlarla karşılık verdi.

Seferihisar Çevre Koruma Derneği Başkanı Vahdi Sarıkaya,''Kapalı koy ve körfezlerde kültür balıkçılığının yol açtığı azot kirliliği, hastalık kirliliği, görüntü kirliliği nedeniyle üretim durdurulmalıdır” dedi. Sarıkaya şunları söyledi:

“Şirketlerin kârlılığı sürekli kılma mücadelesi halkın ucuz balık tüketiminin kaynağı gibi gösterilerek tüketici yanlış bilgilendirilmemelidir. Diğer devletlerin uzak tuttuğu bu tip işletmecilik sonucunda ortaya çıkan çöplük, ülkemizde üretimde başarı olarak ortaya konulmamalıdır. Desteklerinden ötürü Greenpeace örgütüne, Rainbow Warrior kaptanı Derek Nicholls ve mürettebatına teşekkür ediyoruz.”

‘HAKKIMIZI İSTİYORUZ’

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Greenpace'e gösterdiği duyarlılık için teşekkür ediyorum. Hukuk, vatandaşın ve kamunun hakkını korumak için vardır. Seferihisarlılar bu orkinos çiftliklerini istemiyor. Bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söylüyor. Biz hakkımızı, hukukumuzu istiyoruz. Bunu geri almak için ne gerekiyorsa yapacağız ve bu çiftlikleri buraya sokmayacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim